Cisco a dat in judecata Apple pentru iPhone

logo

Oh da … astea sunt stirile care incep sa imi placa.
Stirea completa aici.

Cisco sustine ca a inregistrat telefonul inca din anul 2000, iar la 18 decembrie, una din subdiviziile sale Linksys. In schimb acesta nu este un telefon obisnuit, compatibil cu tehnologia GSM, ci este doar un telefon care merge pe VoIP.
iPhone-ul Linksys este disponibil în două variante (Wireless-G WIP320 Phone şi CIT400, care acţionează ca un telefon Skype stand-alone) cu preţuri între 140 şi 155 de euro, Cisco deţinând brand-ul respectiv încă din anul 2000, când a achiziţionat compania InfoGear Technology, care înregistrase oficial acest nume în 1997!
Analiştii din domeniu, care considerau că noul telefon Apple urma să fie lansat în ianuarie, la Macworld, sunt de părere că noul produs Cisco a bulversat complet planurile companiei din Cupertiono, dar că, pe termen lung, aceasta nu va avea foarte mult de suferit. Tim Bajarin, de la Creative Strategies, spune că o alegere convenabilă pentru numele viitorului produs Apple care, conform formularului completat de companie la U.S. Patent & Trademark Office, urmează să fie “un dispozitiv portabil capabil de comunicare wireless”, cu o tehnologie complet diferită de produsele similare VoIP, va diminua impactul suferit la lansarea telefonului Linksys. Alţii, însă, cum ar fi David Dunne, analist la Universitatea din Toronto, sunt de părere că lovitura încasată de Apple este deosebit de dură pentru că, în afaceri, avantajul îi revine primului care acţionează şi că utilizatorii tind să ţină minte primul produs pe care îl văd.

În concluzie, întrebarea care îi chinuie, în prezent, pe specialiştii în domeniu este “cum îşi va denumi Apple noul dispozitiv?” iCall, iTalk sau iChat Mobile sunt doar câteva sugestii

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

2 thoughts on “Cisco a dat in judecata Apple pentru iPhone

  1. Stirea e luata de pe bloomberg…si se pare ca deja au ajuns in instanta. Iti dai seama ca Cisco a cerut milioane de la Apple pentru asta, aia nu dau…astia dau cu hartia in ei…:) mai fac si ei un ban cinstit

Leave a Reply

%d bloggers like this: