Copiii din orfelinatele din România, ca la Auschwitz

M-am trezit azi la 1 … si ceasul de pe perete arata 11 si un sfert … in fine … dupa soc am pornit tv tunneru ca sa vad si eu ce s-a intamplat cat am dormit si cine a vegheat pentru somul meu, cand, ma loveste titlul de mai sus.

WTF?!

Asta stiu, ma rog, asta era acu ceva ani. Dar eu cu mana mea, sau cu piciorul meu, sau cu ochiul meu am fost prin orfelinatele de pe aici, Pitesti mai exact. Si am vazut acolo ce? Copii, care aveau nevoie de haine, care aveau nevoie de mancare, care aveau nevoie de dragoste. Dar, care aveau geamuri termopan, care aveau caldura, care aveau pereti cu faianta, gresie pe jos si loc de joaca.

M-a bucurat nespus ca am putut sa le fiu de ajutor si sa le duc ceva. Chit ca a fost in urma unei campanii publicitare, dar, totusi bugetul meu nu e foarte ridicat, e chiar pe minus de obicei. 

Totusi de unde dracu au scapat informatiile astea in the New York Times ? Cum de  unde? De la jurnalistii lui, care nu stiu unde se afla Romania, cred ca e vreun stat prin US, sau pe acolo. Si ca articolul a fost facut de undeva de pe google, fara ca cumva sa fie imagini de aici, sau lucruri de aici. Sau chestii care sunt ACUM, aici. Actuale Aici. ….

De ce ? Pentru ca asta scriu aia.

Ma, nu zic ca nu e posibil ca pe undeva sa fie vreun orfelinat al carui patron sa nu fi mancat el sau sa nu isi fi facut el vila din ceea ce trebuia sa le dea la copii. Dar, vreau sa zic ca SE FAC CHESTII.
Dar degeaba.
Pentru ca romanasii nostrii, au aflat de internet doar la nivelul de mirc, eventual messenger, sau mail pe yahoo.

Si asta e cea mai de calitate critica pe care ne-o meritam. Degeaba vine nenea ala ministru sau ce e el, la tv, si zice ca asa ceva nu e adevarat, daca cand a facut-o nu a popularizat asta, nu a publicat pe net, nu a publicat in ziare.

Normal … in cazul asta … TNYT are dreptate ….   desi informatia de pe google  era outdate.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: