CSR inseamna sa iti pese, nu sa iti torni galeti de apa in cap

CSR inseamna sa iti pese, nu sa iti torni galeti de apa in cap

E misto moda asta. Iti torni galeti de apa in cap si implicit ai senzatia ca iti pasa. Foarte putini insa doneaza sau fac ceva sa fie bine. Si cei mai multi vin in fata, vor sa iasa in evidenta, o fac si apoi se intorc la ceea ce fac mai bine, sunt indiferenti despre orice.

Am trecut azi prin parcul Carol, asta dupa ce Piedone a deschis in Bucuresti cel mai mare loc de joaca pentru copii, in celalat parc, Tineretului. In parcul Carol am gasit asta.

10447548_10152717581361204_3607218705360292696_n

O fantana, care e a unui nene care a facut ceva pentru tara asta: Gheorghe Cantacuzino. Printre altele a facut Palatul Cantacuzino, ceea ce este astazi muzeul George Enescu de pe Calea Victoriei. Fantana a fost functionala atunci, cand s-a facut si parcul Carol. Insa a fost uitata de-a lungul vremii.

Astazi o pazea un paznic de la o firma de paza. Iar fantana era inundata de ploaia de aseara. Apa mirosea nasol si nu te puteai apropia de ea. E interesant cum un paznic sta langa o balta, pentru ca acesta este obiectivul lui, sa pazeasca o balta. E si mai interesant cum paznicul sta langa o fantana care nu functioneaza, probabil pentru a o feri de grafitti.

Si aici e vina lui Piedone. E vina lui ca lasa un parc, foarte important din punct de vedere istoric sa se degradeze. E vina lui ca isi paseaza responsabilitatea dintr-o partre intr-alta in loc sa se implice sa faca ceva. Pai daca as fi avut un parc din asta pe mana, as fi atras orice firma are treaba cu el. Exista Electrica langa, exista Electromagnetica sau ceva de genul, ia veniti voi si faceti ceva pentru parc. Cineva sa faca fantana aia sa functioneze, altcineva sa faca iluminatul public sa functioneze, Luxten, ca si asa castiga o tona de bani publici.  Si nu numai. Sunt cateva carciumi in parcul ala. Ele ce pazesc?

Totul e simplu. Nu poti sa ai o firma aici, fara sa faci ceva pentru comunitate. Nu iti convine, exista o groaza de piedici ca sa te poata trimite la marginea orasului. Dar important e ca cineva sa vrea.

Ma gandeam in parc, ca astora le e teama de fapt ca cineva le va strica si distruge munca dupa aia. Si stau sa ma intreb cine. Si daca vine cineva sa strice si sa distruga, atunci de ce mai exista “politia locala” si firmele alea de paza care pazesc parcul. Si pana la urma, noi nu mai avem gasti de cartier. Toti am crescut si stim acum sa fim responsabili.

Oamenilor nu le pasa. Ei pot fi doar ingraditi sau permisi si tocmai de asta nu le pasa. Dar daca le dai ceva frumos, vor fi si mai draguti.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply