Cum afli ce fac pisicile acasă, singure. Camera Tenda CP3

Cum afli ce fac pisicile acasă, singure. Camera Tenda CP3

Mi-am dorit de mult o cameră de supraveghere acasă. Dar mi-am dorit și o cameră de supraveghere care să nu fie deloc intruzivă, mai ales să nu iasă in evidență. Asta din două motive. Dacă ai o cameră pusă undeva, atragi hoții, ei vor crede că ai lucruri de valoare acasă. Și am lucruri de valoare, am pisici. Celălalt motiv ar fi securitatea unei camere IP care să și funcționeze corect și să nu fie implicată în te miri ce atacuri cibernetice cu IoT, pentru că aceasta este un IoT.

Camera asta vine de la Tenda, o vedeți în aproape toate magazinele din mall-uri și e cea mai mișto jucărie pe care să o ai acasă. Aș zice doar că la mine acasă camera a fost reperată abia la câteva zile de când a fost instalată, așa de bine s-a poziționat în acest platouaș cu lumânări parfumate și chestii de luminat.

IMG 20220612 132902

Cât despre cameră are câteva funcționalități interesante. Rezoluția este 1920 x 1080, suficientă pentru a recunoaște o persoană care intră în cameră și este departe.
Știe să detecteze foarte repede mișcarea, iar în momentul în care înregistrează acest lucru, știe să arate și câteva secvențe de mai devreme, tocmai pentru a înțelege ce s-a întâmplat. Așa imi place mie când trimite alerte de mișcare și mă uit pe înregistrare, la un moment dat apare o pisică care se uită la cameră.

Pisicile mele au descoperit imediat camera, drept urmare mi-au lăsat și ceva pupici pe obiectiv 🙂

Camera poate avea înregistrările în cloud, contra plată. Dar pot fi înregistrate și pe SD-cardul care se conectează în cameră. De altfel asta am făcut și eu. Am luat un SD și l-am instalat în cameră, unde se înregistrează alertele de mișcare.

Tot vorbesc de alerte de mișcare. Camera Tenda CP3 are în aplicație alerte de mișcare. Astfel încât în momentul în care se întâmplă ceva în raza de acțiune a camerei, se trimit instant pe telefon notificări și poți intra repede să vezi ce se întâmplă pe camere.
Senzorul sau tehnologia de detectare a mișcării e suficient de deșteaptă încât să nu detecteze un fir de praf sau o perdea care se mișcă de la vânt, dar suficient de bun astfel încât să imi trimită alerte când a fost o furtună puternică în București și camera îmi înregistra fulgerele pe care le vedea pe geam.

Cablul de alimentare este destul de lung, tocmai pentru a putea monta camera unde ai nevoie.

Conexiunea la internet se face doar pe rețeaua de 2.4 Ghz, dar nu ocupă prea multă bandă de internet. Vei vedea că doar atunci când te uiți la ea rata de transfer va fi undeva la 200kbps, ca să o poți urmări și de pe telefon.

Poți înregistra imaginile de pe cameră, dar și pe telefon, direct în galeria telefonului.

Imaginile live de pe cameră nu au deloc întârziere. Ceea ce înseamnă că atunci când te uiți pe cameră, chiar vezi ce se întâmplă în acel moment.

Și pe lângă faptul că se înregistrează cu sunet, camera are și intercom, pentru a putea vorbi cu pisicile de acasă. Asta e iar e funny, atunci când vrei să faci mișto de pisici și să vină să vadă cine vorbește. Asta până când își vor da seama că au fost păcălite. Atunci te vor urî.

Dar camera CP3 de la Tenda nu te va urî, ea doar îți va arăta imaginile pe care le vede.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply