Cum ar fi daca?

Cum ar fi daca intr-o capitala europeana, intamplator numita Bucuresti, s-ar putea curata strazile de zapada la doua zile dupa ce n-a mai nins. Ma gandesc la strazile principale, acolo unde circula toata lumea.

Cum ar fi daca nu ar veni primaria capitalei sa se planga ca nu au aviz de mediu sa ridice si sa depoziteze zapada din Bucuresti, pentru ca e toxica? Pai tot anul ce au patit? Nu stiau ca iarna de obicei ninge?

Cum ar fi daca firmele de deszapezit ar curata strazile orasului inainte de a-si lua amenzi de 50.000 lei fiecare de la primarie? Banii aia se duc pe o zi de curatat.

Cum ar fi daca oamenii si-ar curata locurile de parcare cu lopata si n-ar arunca zapada in mijlocul strazii, ci ar strange-o undeva astfel incat sa nu deranjeze pe nimeni. Daca ai loc sa iti parchezi masina, ai loc sa pui undeva si zapada de langa ea.

Cum ar fi daca o institutie ar da cate o lopata angajatilor sa isi curete singuri parcarea, in locul pauzei de masa. Si ei ar fi fost obligati sa faca asta pentru ca astfel vin cu voiosie la munca si au locuri de parcare curate.

Cum ar fi daca locatarii unui bloc ar iesi sa isi curete zapada din fata blocului de pe alee? Ar fi loc sa se circule mai bine, sa nu intre doar cate unul pe rand in scara, dar nu, asta s-ar numi comunism, nu bun simt.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply