Cum calmam traficul in Bucuresti?

Imi povestea un prieten ce a patit el in Germania. Beat fiind a incercat sa intre la un prieten in casa, din pacate nu a nimerit si usa prietenului, deci incerca cheia la o alta usa. S-a intamplat ca in 5 minute sa auda sirene de politie pe strada, politie alertata de vecini.

La noi ar putea prinde bine chestia asta. Ar putea prinde foarte bine  si n-ar fi nevoie de o investitie prea mare, ar fi nevoie ca lumea sa isi faca treaba. Scenariul suna cam asa.

Vodafone sau Orange, sau oricine – petrom, fac o campanie impreuna cu Politia Romana. Si in campania asta se ofera un numar de telefon, sa zicem 0722-pol-buc pentru Bucuresti. La  numarul asta de telefon oricine sa trimita SMS / MMS  ca sa semnaleze vreun delict.  Care credeti ca ar fi rezultatul?

Eu zic ca in prima zi peste 5.000 de SMS-uri, se va bloca serviciul, politia va fi in alerta. A doua zi se vor fi dat deja 1.500 de amenzi pentru delicte si alte 3.500 de amenzi pentru apeluri false. Adica avem numarul de telefon, avem proba SMS / MMS-ului, hai sa o rezolvam.

Si atunci cuvintele alea bun simt si responsabilitate ar mai parea greu de realizat?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: