Cum faci racoare vara in casa

Cum faci racoare vara in casa

E vara afara si deja nu mai suporti caldura. Vrei sa iti faci racoare in casa, iar aerul conditionat nu face fata. Pe langa aerul conditionat, geamurile nu pot sta deschise pentru ca intra tantarii in casa, chiar daca sunt plase de tantari. Si vrei racoare.

Mi-am luat de la Praktiker aceste jaluzele thermo. Asa se cheama, le gasiti la raionul de jaluzele in partea din dreapta. Au doua culori. Una argintie, externa si culoarea pe care o doriti pe interior.

20120617 171553

Pentru ca nu mi-a dat prin cap sa imi masor inainte geamurile sa vad ce distanta e de colo, colo, mi-a iesit imaginea asta. Adica jaluzelele nu sunt cat geamul, mai scapa lumina printre ele, ceea ce mie imi place. Dar nu mai scapa deloc caldura. Daca geamul acela care e indreptat spre sud, primea lumina toata ziua si era cea mai fierbinte camera din casa, acum la jumatate de ora dupa ce am tras jaluzelele a devenit cel mai racoros loc din casa. Si nu racoros, chiar rece. Adica se simte.

Jaluzelele termo sunt o investitie, dar eu zic ca merita. O data pentru ca nu le schimbi maine, a doua oara pentru ca le vad moderne si nu la fel ca perdelele pe care le avem, iar daca vreti  sa le schimbati setup-ul e deja facut. Eu am ales sa mi le prind in rigips-ul de deasupra si nu in termopan sau sa le lipesc de termopan cum vin ele.

O alta solutie de racoare vara ar fi termopanele care reflecta caldura afara, dar astea sunt scumpe.
Sau draperiile, dar acestea sunt grele si cred ca la fel de scumpe.

 

Later: la cererea publicului, astea sunt jaluzelele. Oricum sunt singurele din magazin.

20120617 191956

 

Altfel, poti sa iti iei un aparat de aer conditionat. 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply