Cum fugi de dat bani statului

Stiu mult prea multe persoane care fug din fata statului si nu vor sa ii dea bani. De asta am avut proteste cand a aparut impozitul forfetar, de asta o groaza de romani nu pot sa ia credite pentru ca au salariul minim pe economie. De ce au salariul minim? Ca sa plateasca cat mai mic impozitul, restul banilor intra pe sub mana.

Si nu suntem  o tara din aia care sa se planga ca nu intra bani la buget. Din contra incasarile sunt mari, foarte mari. Din aceasta cauza anul asta eu am ales sa depun declaratia de venit prin posta, fara ca ei sa isi dea seama ce si cum. Probabil ma vor suna sa-mi zica ceva de genul mai ai si alte venituri, iar eu sa le zic ca am murit.

De ce altii pot, dar noi ignoram niste lucruri simple. Cum ar fi uite-te la omul de langa tine, nu la buzunarul tau. Dar ce sa ii faci, parlamentarii nostri cand ajung in sala de sedinte, cu burta sus, rar mai vad si altceva.

Si din cauza asta banii care intra la buget nu se duc pe investitii, ci pe mariri salariale, acoperiri de chektuieli, bugete de 600.000 de euro pentru ziua tineretului – ridzi si asa mai departe.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: