Cum poti sa devii corespondent la Radio Romania Actualitati

Cum poti sa devii corespondent la Radio Romania Actualitati

Radio Romania Actualitati – daca nu stiti ce e, e radioul de stat, pe care noi il platim din bugetul statului si din taxa radio-tv – angajeaza corespondenti locali in judetele tarii.

Nu e nimic rau in asta. E chiar bine. Li se cere oamenilor sa aiba experienta in domeniul jurnalistic, cunostinte de operare PC, o limba de circulatie internationala, sa fie cetateni romani (aparent strainii nu pot lucra la stat), dar si sa detina permis de conducere, un autoturism, echipamente de inregistrare audio/foto/video.

 

Cu alte cuvinte Radio Romania angajeaza corespondenti, dar le cere acestora sa aiba masina, aparat foto, video si reportofon. Sa aiba laptop, sa stie engleza si eventual, dar doar eventual sa aiba si voce de radio. Desi toate prostiile de la corespondenti, in anul de gratie 2015, inca se transmit prin telefon, prin reteaua GSM, unde vocea vine pe compresie de 8 biti.

Eventual oamenii astia trebuie sa vina si cu bani de acasa pentru radio. Nu-i asa? Radioul se face din pasiune. Si meseria de jurnalist exact din aceeasi pasiune.

Si daca sunteti interesati, detalii.

 

PS: daca indepliniti criteriile de mai sus, sa stiti ca puteti sa va faceti singuri televiziune si radio nu trebuie sa lucrati ca si corespondenti.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply