Cum se fura stiri? azi Hotnews

Dupa ce am scris chestia de mai jos mi-am amintit ca hotnews pe toata perioada jocurilor olimpice de pana acum, a captat materiale video de pe TVR, le-a urcat pe dailymotion, apoi s-a laudat … iote ce am gasit pe net si le-a publicat pe situl lor.

Drept urmare au furat video, au furat materiale fara drepturi de autor, le-au publicat pe site fara aprobare si le-au oferit cititorilor. Oamenii au venit si s-au bucurat, au vazut deschiderea jocurilor olimpice, cat si alte materiale video de la olimpiada de cate ori vroiau din tot internetul.

Pana azi cand TVR-ul speriat a facut scandal. Fara nici o urma de simtire, Hotnews a sters materialele de pe site, a inlocuit video-urile cu screenshot-uri din aceste materiale video, bineinteles poze de la olimpiada pe care n-are drepturi de autor si pe care n-are aprobarea sa le difuzeze. Asa incat avem chestii hilare de genul Foto: YouTube, sau Foto dailymotion, poze din care nu se intelege nimic, marite in photoshop ca sa apara oarecum pe o pagina.

Si nu ma deranjeaza ca fura sau ca au scos materialele video de pe site, ma deranjeaza ca nu recunosc ca fura chiar daca sunt prinsi asupra faptului. Mai mult decat atat, hotnews n-au curajul sa isi tina la ei pe servere materialele video. O data din cauza resurselor, a doua oara pentru ca pot fi acuzati direct in justitie probele existand fizic. Fiind pe servere externe hotnews nu poate proba existenta materialului video si nici macar sa o garanteze.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: