Cum se iau bilete pentru meciurile de la cupa mondiala?

Urmaream zilele trecute pe Sky News in Africa scandalul englezilor cu FIFA si supararea acestora ca biletele la meciurile de la cupa mondiala  se pot cumpara doar online. Intr-adevar exista si cateva locuri unde se vand bilete standard, dar aplicarea pentru acestea se face doar online, folosindu-se de niste calculatoare legate la sistemul electronic de vandut bilete FIFA.

Ei bine daca englezii erau suparati pe faptul ca nu se pot cumpara bilete de la magazin, asa cum se cumpara la meciurile de fotbal normale, eu am fost foarte multumit de faptul ca biletele de meci se cumpara online. Iar asta a facut ca FIFA sa aiba sold out aproape toate meciurile, pentru ca agentiile de turism care au oferit sejururi in perioada cupei mondiale in Africa de Sud, au cumparat si bilete la meciuri pe care le-au vandut o data cu cazarea si transportul. Singura diferenta a biletelor cumparate online a fost ca trebuia sa te duci sa ridici biletul, bilet care se ridica in principiu de la stadion, de la centrele de ridicat bilete. O data ridicat biletul poti intra pe stadion.

Ei bine, procedura de ridicat bilete nu e atat de usoara pe cat pare.  Adica, da te duci acolo si spui: salut vreau bilete, iar ei iti spun: da, cu placere, dovedeste-mi ca esti tu si ca tu ai platit pentru biletele astea. Drept urmare trebuie sa le arati un act doveditor, in cazul nostru am scapat usor cu pasapoartele, iar in baza acelui act sau a cartii de credit cu care s-au platit biletele poti intra pe stadion. Pentru a obtine viza pentru Africa de Sud, viza pentru campionatul mondial, a trebuit sa dovedim la ambasada ca am cumparat deja bilete pentru meciuri. Pentru a dovedi ca am cumparat bilete pentru meciuri a trebuit sa facem rost dupa ce am platit biletele de FIFA guest confirmation number, acel lucru care iti dovedeste faptul ca ai platit biletul si ca ai un loc rezervat pe stadion. Pe baza acelui bilet se umplu locurile pe stadioane si astfel se acorda viza.

O data avut biletul poti intra pe stadion si poti beneficia de toata bucuria unui meci de fotbal de cupa mondiala.

In schimb, asa cum ati vazut mai devreme FIFA a acordat bilete gratuite pentru elevii sub 18 ani ai scolilor din Africa, dar si bilete cu preturi reduse pentru sudafricanii care au muncit la aceste stadioane.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: