Cum strici sarbatorile de iarna?

Simplu: esti frustrata, lipsita de atingeri suave, cu ochelari ascutiti pe ochi, fosta tocilara, gagica la care nu se mai uita nimeni la varsta asta si scrii in Evenimentul Zilei.

Pentru ca altfel nu imi inchipui cum pot sa publici un articol in care subminezi toata placerea sarbatorilor de iarna. Il subminezi pe Mos Craciun, il faci sa nu mai existe, te razbuni in public pentru eventuale greseli din copilaria ta.

Afla, insa, ca Mos Craciun exista. Ca spiritul sarbatorilor exista. E in fiecare dintre noi, e in fiecare cadou pe care il facem fara ca sa asteptam un raspuns inapoi, e in fiecare lucru bun pe care-l facem acum, luminati de atatea beculete. E fiecare glob din pomul de craciun. E fiecare luminita care clipeste in intuneric, acum, cand e frig si intuneric. E in fiecare colinda pe care ti-o amintesti ca ai cantat-o candva. E in slujba din noaptea de Craciun de la Catedrala Sf. Iosif, sau orice alta biserica catolica.

E linistea sufleteasca pe care o ai in acea noapte in care te plimbi pe strazile pustii, unde nu mai simti frigul, ci o caldura magica care te invaluie.

Incearca sa simti, incearca sa traiesti. Nu doare, nu te costa nimic, nu iti cere nimeni nimic. E viata … si e frumoasa … de fiecare Craciun …

Citeste-i articolul Sabinei, aici. Numai daca mai vrei.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

3 thoughts on “Cum strici sarbatorile de iarna?

  1. In ultima vreme astia de la evenimentul zilei au cam intrat in pana de idei – dau si ei in cine se nimereste primul. Ma rog am mai intalnit astfel de atitudine, in nici un caz de promovat!

  2. piticule, e mult mai simplu sa faci asta: vii la munca, fara sa respiri, all day … si-ti mai arde de sarbatori….

Leave a Reply

%d