Cum va fi anul 2009 in online (I)

Incepem analiza de la urmatoarea povestire haioasa:

Astazi 13 dinculescu.ro I’a ocupat locul de parcare lui piticu.ro.

Piticu.ro l’a sunat pe dinculescu.ro in miez de ora 1 si I’a urat de bine ( pe bune ).multam www.piticu.ro & www.innocente.ro

Continuand … facem o mica retrospectiva a lui 2008, an care a insemnat o crestere a pietei de online. Am avut rasturnari de prime pozitii, de la gsp.ro detronat de trilulilu, detronat de conquiztador. Am avut recorduri de trafic, dar si restructurari ale paginilor indexate de catre google. Am avut acuzatii de spam, dar si scuze si ideea simpla … e scriptul care vine si face asta singur, nu e vina noastra. Dar e situl vostru!!

Nu stau sa dau linkuri la chestiile astea pentru ca mi-e lene si n-am chef sa caut.

In schimb il vad pe Manafu extraordinar de optimist pentru anul asta in ceea ce priveste blogosfera.

Dar oare cum va fi 2009. Va fi asa de optimist cum crede Cristi, sau va fi asa de fatidic si nashparliu cum crede Dragos Manac. Si sa vedem, eu zic ca 2009 va mai creste internetul romanesc, pentru ca multi oameni vor face mai multe conexiuni la internet. Deja vad cum la tara se cumpara calculatoare in draci. Nu bune si nu multe, dar daca ai 5 calculatoare pe o ulita de 15 case, e clar cel putin 2 – 3 dintre ei trebuie sa isi traga internet. Pentium 4-urile bune s-au ieftinit, drept urmare lumea iar va cumpara. Iar cum nebunia e  in floare si va prinde din ce in ce mai multi oameni va urma o inflorire.

Astept ceva revolutionar de la ministerul educatiei, insa parca va costa mult prea mult, astfel incat elevii sa invete si sa isi faca temele pe net.

Daca e sa vorbim despre situri si bloguri in general, va fi un an al orgoliilor. Va fi un an in care se vor trezi toti sa zica ca sunt mari si tari si se vor rani adanc in cazul in care altcineva va face altfel.

Si cu toate astea … se vede si se simte ca online-ul actual este saturat. Adica parca nu e nimic nou … dar oare … va mai fi ceva? Avem noi chef de investitii? Sau specialistii lui peste vor veni si vor zice … aaa GOOGLE … deci ce sa mai facem investitii pentru utilizator, daca ne facem afisarile din GOOGLE?

Voi reveni !

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply