Cum vinzi o shaorma?

Pana la urma sa ma ajute cineva cu limba romana. Shaorma se scrie cum? Shaworma sau shaorma asa cum recomanda google? Si daca Google recomanda a doua formulare ma intreb daca cel care a propus-o e academician sau mancator de specialitati cu de toate de la Dristor?

Sa revenim la shaorma. Adineauri ziceam eu ca am prins un advertorial la shaorma pe stirileprotv. Robi, baiat fain, reactioneaza instant si explica intr-un articol pe blog, ca e normal sa existe asa ceva, iar eu ii dau dreptate in totalitate. Mai putin in partile alea cu Cipru, petrol si alte distractii. Eu sunt baiatul fraier al familiei, desi jumatate de familie este deja bine impamantenita pe meleagulrile insulei impartita inte greci, turci si pakistanezi.

Doamne Fereste, n-am cum sa fiu impotriva advertorialelor la shaorma pe internet. Foarte bine, lumea trebuie si sa traiasca si sa manance si sa arunce banii pe mancare. Desi la cateva ore dupa ce eu mananc o shaorma mi se face foame mai rau ca si cum n-as fi mancat nimic. Numai ca nu asa. Si mi-a reclamat Cosmin in comentarii ca shaormeria Napoleon are istorie bogata in Timisoara. Atunci intreb eu, unde era shaormeria asta acum 10 ani? Ca atunci umblam brambura prin campusul ala universitar si mancasem intr-adevar chestii dubios de bune de la niste arabi.

In schimb sunt total impotriva advertorialelor scrise la comada. Da, de exemplu daca Electrica vrea sa anunte ceva si are o chestie facuta, n-ai ce sa ii faci, asta e compania, astea sunt regulile, asa se aproba, asa trebuie scris. Dar cand vine vorba de shaorma, lasa-l pe om sa se exprime.
Si imi amintesc aici ca aproape in orice oras din tara, firmele de taxi si soferii de taxi isi fac targetul din comenzi de shaorma la domiciliu, din McDonald’s si din tigari pe care i-le duc clientului, iar acesta plateste cursa de taxi de la magazin pana la el acasa.

Si ca tot vorbim de shaorma, iata aici un exemplu

si al doilea exemplu

de cum suna bine, bine o reclama la acest produs. Ca sa nu mai zic de materialul din stiri pentru shaorma Dristor, care a fost o dinamita pentru afacerea cu acelasi nume. (pentru cei care nu stiu sau au ajuns mai tarziu in Bucuresti, se zice ca un angajat de la Dristor de la shaorma si-a dat drumu in plita si astfel i-a servit clientului o shaorma cu sos special. videoul nu il gasesc pe net.)

Si sa revenim la ale noastre. E normal sa iti faci treaba misto, ieftin, rapid si simplu. Dar, ce strica sa fii creativ, sa propui ceva nou, sa aduci o chestie diferita si sa castigi mai mult. Hai ca sunt o tona de posibilitati, trei am dat eu mai sus doar. Fiecare cam trebuie sa gandeasca putin si se intampla.

Si cum era aia? Gandeste, cum?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: