De ce am plantat cartofi

De ce am plantat cartofi

Eu am un prieten foarte bun, cu care n-am mai vorbit de cativa ani buni, dar care stiu ca ma citeste, care s-a retras la tara. Si nu s-a retras ca n-avea ce face, ci pentru ca si-a vandut apartamentul de la oras s-a apucat de agricultura. Ma mai suna asa din cand in cand sa-mi zica ca e misto, ca sta, munceste o luna de ii sar capacele dupa care sta si bea tot anul si ca astfel e viata frumoasa.

Cat despre agricultura eu am aceeasi parere ca intotdeauna, e grea, lumea s-a plictisit si nu stie nimeni sa o revigoreze. Pe langa ca nu stie nimeni asta nici nu au chef sa o faca. Ar trebui sa vorbesc aici despre fonduri structurale, despre fonduri europene de investitii, despre proiecte de dezvoltare in agricultura, dar nu, aici e vorba despre oamenii care au reusit. Si nu au reusit usor.

 

 

Important e sa muncesti, sa muncesti bine si sa castigi astfel, dar si sa te tii de munca.

 

Si am fost astfel invitati de Lays sa plantam cartofi. Iar dupa ce va potoliti din ras, hahahah piticu planteaza cartofi, ei bine n-am facut decat un rasad de vreo 10 metri, cat m-am intins acolo, am dat la sapa, am pus cartofii si i-am sadit. Nu de alta dar restul e mecanizat si asa si trebuie sa fie. De ce sa te spetesti sa dai la sapa sa pui cartofi cand exista deja tractoare care fac asta. Si tractoarele se cumpara, nu trebuie sa le dea nimeni. Cum face un tractor asta …

 

 

Si gata cartofii.

Dupa care nu mai trebuie decat sa ii uzi, sa ii astepti sa creasca. Si daca tot am zis de cartofi atunci,

P1840379

Asa arata parcela mea. Pentru ca n-am fost la plantat de cartofi fara ca aceia sa fie cartofii mei. Si se intinde de unde e semnul asta, pana in zare, hat departe. Pozele de la eveniment sunt pe Facebook, pe pagina de like. Si sa nu credeti ca dupa vom vinde cartofii in piata, ca exista riscul sa ii cumparam singuri (!!!) :), ci ca ii prajim si sa facem chipsuri din ei. Chipsuri Lays. Chipsuri pe care vi le voi pastra si sunt sigur ca vor fi cele mai bune.

Despre procedeul de prajire si cum se fac chipsurile vom tot vorbi pana cand vor fi gata cartofii. Pana acum doar i-am plantat si in curand voi trage o fuga pana la plantatie sa va arat si cum arata cartofii. Sunt undeva langa Sfantu Gheorghe, la sosea.

De ce am plantat cartofi? Pentru ca am vrut sa vad cum se face (al dracu orasean ce sunt), pentru ca asa simt ca fac ceva care imi va veni inapoi cu rod si pentru ca speram sa vad ceva tehnologie in agricultura romaneasca. Si am vazut niste combine cu niste display-uri cu touch de iti pica mintea, dar despre ele vom vorbi la recoltare.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply