De ce in Romania nu se pot organiza concerte

In primul rand n-ai unde sa organizezi decent un concert. Sa vedem unde s-au mai facut pana acum:
Bestfest  – pe asfalt. La 3 ore de concert te doar picioarele de abia mai poti sta in picioare. Plus ca pe caldura asta asfaltul ala incar arde.
Madonna – in parcul Izvor. Am fost acolo la vizita Papei, un loc total nepotrivit. Nu auzi nimic, nu vezi nimic, doar cat sa fii acolo. Plus ca e foarte mic.
Stadionul Steaua – chiar daca Becali ar fi de acord, mai mult de 20 de mii de oameni nu incap acolo.
Stadionul National – de la Metallica si Michael Jackson nu prea s-a mai organizat nimic care sa aduca acolo 80 de mii de spectatori. Dar alea sunt vremuri de mult apuse.

Si acum sa ne referim si la ceilalti. La public.
Care public? Avem public in Romania?  Care din publicul asta a fost vreodata la un concert de asemenea amploare? Sa reiau … cand acum 15 ani au fost cele mai mari concerte din Romania?  Atunci cum sa educi oamenii daca nu le servesti concerte? Cum sa le explici ca n-au voie cu umbrele inauntru, daca nu faci concerte care sa le interzica asta? Cum sa le explici ca n-au voie cu apa inauntru, daca nu le oferi altceva?
Si acum aia dureroasa? Care public din Romania a fost la alte concerte, care alte concerte din afara au fost prezentate publicului roman sub sloganul asa se face, asa nu se face. Posturile TV romanesti de muzica nu pot sa dea asa ceva, ca e mai ieftin sa dai o manea decat sa cumperi drepturile de la un concert extern.
Cine din publicul roman se duce sa vada U2 la Barcelona, dar la Dublin, dar la Zagreb? Si ce civilizatie gaseste acolo? Ha, nu gaseste acolo acelasi concert ca si aici? Insa acolo daca fac vreo prostie stiu ca platesc pentru asta, aici se plimba tiganii la intrare, ca doar a venit Madonna la 5 minute de mers pe jos fata de Rahova si au dat-o la tv.

Organizarea concertului? Ca la romani. Nu vreau sa zic de naspa de E-magic pentru ca nu mai intru la anul la Bestfest, in schimb … la experienta lor, se puteau descurca mai bine. De fapt ei se pot descurca mai bine, doar daca au profit de 500%.

Ei bine de asta n-am vrut eu sa ma duc la concert. Nu aici.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: