De ce rezista bateria pe laptopurile HP

Stiti cu totii ca laptopurile HP au o autonomie mare si ca bateria lor este foarte buna. Cei care au laptopuri HP n-au fost dezamagiti de bateria lor dupa 6 luni de functionare. De fapt, HP isi doreste ca bateria lor sa functioneze la 80% din capacitate dupa 300 de cicluri de incarcare. Si totul se datoreaza tipului acesta, seful diviziei acumulatori si incarcatoare din cadrul HP:

De fapt totul nu sta in nu stiu ce dichisuri ale celulelor, pentru ca astea sunt aceleasi peste tot. Tot tehnologia Litiu-Ion care este cea mai viabila economic si productiv. Insa se asteapta si se testeaza acum tehnologii noi de realizare a bateriilor, folosind si alte substante chimice, care sa faca acumulatorii sa dureze si mai mult. Iar acestea spera sa fie patentate si eventual implementate in productie in urmatorul an.

Secretul bateriilor HP consta nu in materialele folosite, ci in cum acestea sunt asamblate. Se asigura astfel protectia bateriei impotriva incalzirii din alte surse (cpu, hard, mediu exterior). Se asigura protectia bateriei la scurtcircuit si la supraincarcare prin cip-uri atasate inainte de conectorii finali, iar conectorii bateriei nu sunt facuti cu fire puse aiurea in compartiment asa cum fac unii furnizori sau alti producatori.

De altfel orice tip de baterie ce se instaleaza pe laptopurile HP este testat inainte in conditii dificile de operatie si incarcare, astfel incat sa poata fi asigurati ca ofera performantele maxime si de durata.  Iar aici vedeti o comparatie intre o un acumulator HP si alte tipuri de acumulatori similari. Cel HP este in mijloc.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: