De ce se claxoneaza la semafor in Bucuresti

Zilele astea am vazut pe viu explicatia claxonatului de la semafoarele din Bucuresti in secunda in care se pune verde. Eram in Ploiesti, iar acolo semafoarle au timere. Eram a doua masina, in fata mea o nova, iar strada cu 3 benzi. Se pune verde, timer-ul incepe sa numere de la 40 de secunde. Am vazut ca niciuna din masini nu porneste. Ala din nova se uita la stele prin masina, ceilalti din celelalte masini se uitau in fata, niciunul la semafor.
Am stat in spate sa vad cat pot sa stea pe verde, pe loc. Si noroc cu timer-ul am vazut: 15 secunde, din 40 au stat pe loc, pe culoarea verde a semaforului.

Acum daca va ganditi ca exista masini care ajung la 100 la ora in 6 secunde, ei bine, cate masini ar fi putut trece in astea 15 secunde ce s-au pierdut la semafor. Cum raspunsul la aceasta intrebare nu-l stim, va pot spune cate masini au trecut in celelalte 25 de secunde ramase: doar 3 masini, dupa care s-a pus iar rosu.

Si astfel am inteles si de ce in Bucuresti nu se pot pune iar timere la semafoare, pentru ca ar fi criminal sa vezi ca trebuie sa astepti vreo 90 de secunde pana se pune verde, iar apoi sa vezi ca in alea 20 de secunde in care poti trece, ca masina din fata nu porneste.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: