DefCamp la Bucuresti

DefCamp la Bucuresti

După mai mult de un an de la lansare și două evenimente pline de energie, idei, competiție, schimburi de experiență și distracție, DefCamp se mută în capitală în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie la Hotelul Yesterday și promite o conferință de trei zile desfașurată în cele mai bune condiții pentru ca orice participant să poate interacționa cu numeroase persoane cu experiență vastă în domeniul INFOSEC.

 

 

Așa sună invitația de a participa la singura conferință de securitate din România. Pe parcursul acestor zile puteți urmări prezentări ce vor trata subiecte precum 0days, captcha breaking, digipass bypass, mobile security problems, DDOS, networking, P2P networks,  D&D APT’s, social engineering.

 

Ca și speaker al DefCamp pot spune că aveți ce învăța, mai ales că la această ediție vor fi și prezentatori din alte țări. În plus există și un concurs de tipul Capture The Flag (CTF) dar și posibilitatea de a beneficia de un audit de securitate asupra site-ului propriu.

defcamp

Din păcate, în România, preocuparea organizațiilor pentru securitatea IT nu beneficiază de o prea mare importanță și, pe lângă vulnerabilitățile noi ce vor fi prezentate, conferința DefCamp își dorește o mai bună conștientizare din partea publicului asupra pericolelor la care suntem expusi. De câte ori v-ați dat datele personale (CNP, serie buletin) în cazul unor promoții sau pur și simplu prin telefon, fără a ști ce se întâmplă cu aceste date? De câte ori folosiți telefonul mobil pentru a trimite SMS-uri ce conțin parole, pentru a vă interoga contul bancar, crezând că rețeaua de telefonie mobilă este una sigură?

Așa cum spuneam și la edițiile anteriore DefCamp, pe noi, cei care prezentăm, nu ne recomandă certificările pompoase pe securitate ci talentul, hobby-ul, pasiunea, faptul de a pune la îndoială aproape orice ni se spune oficial și de a investiga. Nu avem de respectat un termen limită așa cum se întâmplă în cazul unui serviciu și nici nu avem vreo constrângere de a folosi anumite tehnologii. Și, cu toate aceastea, reușim să găsim și să raportăm multe probleme de securitate pe care marile companii nu le-au găsit, deși au sute sau mii de angajați plătiți cu multe zerouri.

 

Dacă doriți să participați vă puteți înscrie pe http://defcamp2012.eventbrite.com/. În plus, dacă nu sunteți din București, organizatorii DefCamp v-au pregătit o ofertă specială: puteți sta în același hotel cu speakerii la un preț de 100 RON/noapte/persoană în cameră double, cu mic dejun inclus.

 

Detalii despre agendă și speakeri găsiți pe http://defcamp.ro/

 

Evenimentul este organizat cu sprijinul KPMG, Hotel Yesterday,  BitDefender și uCoz. Vă așteptăm! 🙂

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d