Democrația are loc în stradă

Democrația are loc în stradă

Au tot existat voci în ultima perioadă care spuneau că protestele nu își au rostul, că oamenii trebuiau să iasă la vot. Nu e așa.
Mai există voci care spun că protestele astea sunt organizate de cineva, că sunt orchestrate de cineva și că sunt denaturate de acele persoane. Nu e așa.

Șiti voi imaginile alea care strâng zeci de mii de likeuri pe Facebook? Așa sunt protestele astea. Ele nu sunt organizate de nimeni. Sunt reacția acelor likeuri de pe Facebook. Reacție pe care PSD o ignoră și nici măcar nu vrea să o controleze, deși e extrem de simplu să facă asta: cu niște poze cu pisici.

Democrația are loc în stradă, iar strada are dreptul să se implice activ în mersul țării, atât timp cât celelalte pârghii, de genul consultări publice și petiții sunt ignorate.

Strada trebuie să se implice activ în mersul țării, atât timp cât un like pe Facebook nu îți rezolvă nimic.

Încă un lucru. Protestele astea nu aveau loc dacă oamenii se cumințeau și credeau că un like pe Facebook le rezolvă ceva. Da, un like pe Facebook îți rezolvă problemele, dar într-o țară civilizată. Aici încă nu e o țară civilizată. Aici încă e lupta dintre sistemul vechi, nomenclaturist și comunist și ideea unui stat de drept, european, integrat în Uniunea Europeană și care se guvernează urmând reguli de performanță, investiții și performanță economică.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply