Despre mulțumire și gratitudine la UNTOLD

Despre mulțumire și gratitudine la UNTOLD

Începutul anului a fost foarte trist. Am petrecut un Revelion închiși în case (cei care au stat închiși în case), în fața televizorului, cu David Guetta. Artistul a avut un show pe esplanada de la Luvru, pe o ploaie torențială și … singur. David Guetta a plâns atunci, în deschiderea show-ului și a avut un discurs în care își arăta supărarea că este singur la Luvru și că pune muzică în fața nimănui.

Aceeași deschidere a avut-o și la UNTOLD. De data aceasta însă, a mulțumit, a arătat gratitudine, bucurie și recunoștință pentru faptul că are ocazia să pună muzică în fața unui public. A povestit David Guetta, că în lipsa concertelor nu că nu știe ce muzică să pună, ci că nu știe ce muzică este apreciată de public și nu știe cum să își conducă show-urile în lipsa reacțiilor publicului. Spunea Guetta la UNTOLD că ce a încercat de-a lungul verii, petrecerile exclusiviste la vilele din Ibiza (cluburile fiind preponderent închise) nu se compară cu publicul și reacția publicului de pe stadionul de la Cluj.

De fapt pentru asta a venit Guetta la Cluj, pentru public.

IMG 20210911 220515

Cel mai mare festival din 2021 din Europa

A avut loc anul acesta cel mai mare festival din Europa din 2021. UNTOLD și-a asumat această titulatură, iar așa cum anticipam eu au fost sute de mii de oameni la festival. Mai exact 265.000 de oameni în toate cele 4 zile ale festivalului. De ce suma aceasta? Pentru că așa se raportează. Toate festivalurile comunică suma oamenilor care au participat în toate zilele de festival și dacă doresc comunică și numărul de oameni care participă în fiecare zi. Astfel am avut la UNTOLD zile cu 60 de mii de oameni, cu 75 de mii de oameni – numărul maxim de oameni care pot fi prezenți la un festival cu reglementările actuale.
Ideea celui mai mare festival din Europa a fost recunoscută și reluată și de presa străină.

În aceste condiții, sunt extrem de recunoscător pentru că UNTOLD a avut loc, pentru că am reușit să plec 4 zile să ascult muzică, să nu mă stresez inutil, să nu mă simt în nesiguranță și să nu am oamenii speriați care sunt pe lângă mine în București, de obicei.

Iar aici nu pot decât să mulțumesc UNTOLD că s-a ținut. Că biletele pe care le-am plătit în 2019 și creditate către festival și-au atins scopul în final și au produs un festival în aceste condiții dificile.

Toți DJii au mulțumit că au avut un festival unde să lucreze

Aceasta a fost lecția remarcabilă a unui festival. Faptul că s-a ținut. DJii au mulțumit cu toții că au avut un loc unde să pună muzică și unde să simtă de pe scenă bucuria publicului și energia acestuia. Am mai fost pe scene, emoția de acolo cu toată energia publicului care se îndreaptă spre tine și zecile de mii de priviri care se uită la tine este copleșitoare. Odată ajuns acolo, ca DJ ca artist, ai nevoie de această energie care vine din public.

Au fost și voci cărora nu le-a plăcut festivalul. Și ei au dreptate. A fost frig. Nu mai faceți festivaluri toamna că răcim. Au fost și DJ (nu spun Garrix) care au adus aceleași muzici din 2019. În schimb toată lumea a venit cu muzică nouă, netestată, nelucrată pe public.

Iar pentru asta eu sunt recunoscător și bucuros de faptul că am avut privilegiul să fim europenii ăia unde lansează artiștii piese noi și suntem primii care le aud.

Organizarea UNTOLD, impecabilă

Ok. Eu am intrat prin spate, dar în interiorul festivalului nu am văzut nimic care să mă deranjeze. Toalete curate, locuri de mâncare suficiente și de data asta chiar au avut prețuri decente, incredibil de multe activări în acest an și o sumedenie de locuri unde puteai sta de la ora 14 la ora 8 dimineața.
Pentru cei care sunt pe Orange, toți pomii din Parcul Central erau împânziți de WiFi-uri de la Orange, iar cu o simplă cartelă SIM aveai internet gratuit în toată zona festivalului la viteze foarte mari. Chestia asta nu e prea comunicată pentru public, dar parcă aș fi simțit nevoia de activări unde să se ceară oamenilor să urce poze pe internet.

Faptul că peste 85% din participanții la UNTOLD au fost vaccinați m-a făcut să știu că acest festival este unul sigur și că nu trebuie să-mi fac griji. Faptul că la 7000 de teste în fiecare zi, doar 10 oameni au fost descoperiți pozitiv, mi-a dat încredere că răspândirea de care tot trâmbițează toată lumea nu este deloc atât de puternică precum vor unii să insinueze. Bonus, Regina Maria face acum un studiu, unde oferă teste PCR gratuite pentru participanții la UNTOLD, pentru a vedea dacă s-a întâmplat ceva la festival sau nu.

Mulțumesc UNTOLD.

Închei cu o altă vorbă pe care am auzit-o: Am plecat la festival cu gândul că acesta este ultimul la care merg. Acum vreau și la anul.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

One thought on “Despre mulțumire și gratitudine la UNTOLD

Leave a Reply