UNTOLD, cel mai mare festival din Europa în 2021

UNTOLD, cel mai mare festival din Europa în 2021

Organizatorii UNTOLD au anunțat într-un comunicat de presă că acesta ar fi cel mai mare festival din Europa în acest an. Iar eu de câteva luni, de când am auzit că au fost anulate edițiile de la Tomorrowland, am tot întrebat dacă va mai fi un festival major în Europa.

Aparent nu ar mai fi un festival, organizat pe un stadion și un spațiu cum este cel de la Cluj, care să poată primi un număr atât de mare de oameni. Până și Exit din Serbia, care a avut loc acum o lună, pare că ar fi avut puțin public, din imaginile de pe videouri. Asta deși pe internet se vehiculează cifra de 180.000 de oameni, pe trei zile.

De fapt UNTOLD ține 4 zile, deci această cifră ar putea fi depășită, deci categoric, cel mai mare festival din Europa. Sitemul de raportare al oamenilor de la festival nu implică oamenii unici. Cu alte cuvinte se numără intrările în zona de festival și se adună în toate zilele festivalului.

Cel mai mare festival din Europa în 2021

Mai sunt doar câteva zile până la cea de-a șasea ediție UNTOLD, cel mai mare festival din Europa în acest an. Organizatorii le recomandă fanilor festivalului să aleagă opțiunea de Check-in și Top-up online pentru a se bucura de un acces mai rapid în festival.

Check-in-ul online poate fi realizat până la eveniment, iar cei care aleg să îl facă la fața locului trebuie să achite o taxă de 25 de euro.

Organizatorii atrag atenția că doar fanii înregistrați în formularul de Check-in (online sau la locație) pot să primească brățara de festival, în baza unui abonament cu un cod de bare valid și a unei cărți de identitate.

Check-in pentru prieteni sau transferul biletelor pentru altă persoană

Cei care au achiziționat mai multe bilete pot efectua Check-in-ul și pentru prietenii lor. În cazul în care posesorul unui bilet dorește să îl transfere către o altă persoană, acesta trebuie să selecteze online din contul lui de Check-in opțiunea de Transfer Bilet.

Apoi trebuie să completeze datele persoanei care va primi biletul (nume, prenume, email, telefon, localitate) și să se asigure că biletul generat (pdf) ajunge în posesia noului destinatar.

241463867 1996605440541635 6873712337188175412 n

După realizarea cu succes a Check-in-ului online, participanții au posibilitatea să-și creeze propria Pușculită de Festival. Astfel, fiecare participant își poate pune bani pe bilet, prin selectarea serviciului de Top-up, iar suma încărcată va fi transferată pe brățară când o va primi de la corturile de check-in.

Brățara poate fi activată apoi la orice punct de Credit Point din festival. Această modalitate de încărcare a brățărilor va fi disponibilă și în timpul festivalului și va putea fi accesată direct din aplicația mobilă UNTOLD.

Tinerii sub 18 ani trebuie să aibă la ei, pe lângă biletul de acces, și actul de identitate și documentul care atestă acordul părinților. Acesta poate fi descărcat de pe https://untold.com/static/parental-consent-ro.pdf, iar organizatorii recomandă să fie completat înainte de venirea la festival. Minorii sub 14 ani trebuie să vină însoțiți de un părinte și să dețină un bilet valid.

De unde se pot ridica brățările de acces la UNTOLD


Organizatorii au pregătit și anul acesta un program pre-festival. Asta înseamnă că fanii care au abonamente General Access își pot ridica brățările de la corturile de Check-in din Parcul Central, de la intrarea principală dinspre Opera Maghiară, în perioada 7-8 septembrie, în intervalul orar 14:00 – 22:00.

În timpul festivalului, intervalul orar pentru ridicarea brățărilor este între 14:00 și 05:00.

Cei care au abonamente VIP își pot ridica brățările de la corturile de Check-in din Parcul Central, de pe strada Arany Janos, lângă Facultatea de Chimie, în perioada 7-8 septembrie, în intervalul orar 14:00 – 22:00. În timpul festivalului, intervalul orar pentru ridicarea brățărilor este între 14:00 și 05:00.

BT este partenerul de plăți al festivalului

Sistemul de plată de la UNTOLD este oferit prin sprijinul Băncii Transilvania și, la fel ca în 2019, este integrat cu sistemul de acces, care aduce mai multă siguranță și facilitate participanților. Visa este cardul oficial al festivalului, iar cei care îl folosesc la eveniment primesc diverse beneficii în timpul celor 4 zile de distracție.

Și în acest an, brățara de festival este realizată din plastic reciclat – RPET. Organizatorii au pregătit peste 80.000 brățări de acces cu sistemul de plată integrat. În perimetrul festivalului, vor exista peste 60 de puncte de încărcare a brățărilor, iar pentru a evita cozile și aglomerările, organizatorii recomandă opțiunea de Top-up online.

Cei care doresc să își recupereze numerar banii de pe brățară o pot face de la oricare dintre punctele Credit Point din festival până luni, 13 septembrie, la ora 10:00. Participanții care și-au alimentat brățările prin opțiunea Top-up online au posibilitatea să solicite restituirea sumelor necheltuite în cuantumul sumei încărcate online.

Donează pentru ,,Spitale publice din bani privați”

Pentru refund online, fanii trebuie să completeze formularul de retur, disponibil din contul de festival creat inițial, până la data de 17 septembrie 2021. Clienții vor avea posibilitatea să doneze sumele necheltuite de pe brățări către campania ,,Spitale publice din bani privați”, prin care va fi renovat Spitalul Clinic Județean de Urgență Piatra Neamț.

Acest proiect de bine este inițiat de actorul Codin Maticiuc și Fundația Metropolis și susținut de festivalul UNTOLD.

În acest an, spațiile de depozitare pentru participanți vor fi poziționate în interiorul festivalului și nu în exterior, ca la edițiile anterioare.

Obiecte interzise la UNTOLD

Obiectele interzise sunt următoarele: droguri, alcool, sticle (inclusive sticle de parfum sau deodorant), biberoane, umbrele, produse cosmetice (excepție cremă de plajă), rucsacuri sau borsete mai mari de 29 cm X 21 cm X 12 cm, conserve, artificii, lasere, spray-uri, cuțite, arme, obiecte contondente, bannere susținute de bețe, scaune, lanțuri, articole pirotehnice, mâncare sau băuturi, animale, aparate foto sau video profesionale, inclusiv orice tip de aparat DSLR sau cu obiective detașabile, orice tip de obiecte care pot răni.

Este permis accesul cu medicamente însoțite de prescripție medicală, insulină, picături pentru uz medical, spray inhalator pentru astm, doar dacă posesorii prezintă o scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor al acesteia și în cantitatea maximă recomandată zilnic.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply