Diferenta de civilizatie

Tot ne dam cu curul de pamant si zicem ca aialti sunt mai civilizati ca noi, ca uite dincolo lumea nu arunca gunoaie pe jos ca aia sunt buni si noi rai, ca la ei se poate si la noi nu.
Teoretic aici merge regula aia cu pestele de la cap se impute. La noi nu se mai impute ca e deja in descompunere, daca intelegeti ce vreau sa zic.

Poveste de week-end

Week-end-ul trecut am fost in centrul vechi sa bem, sa mancam, ca tot bucuresteanul, pentru ca mai nou doar acolo se poate iesi in oras. Drept urmare am parcat masina regulamentar, pe partea cealalta a Dambovitei langa tribunal si cladirea aia unde vin arestatii la cercetari. (acolo unde protestau oamenii cu free Dan Diaconescu). Parcare semnalizata, securizata, cu paza si in cel mai important fapt, libera. Tzac, pac, de acolo pana in centrul vechi, 5 minute de mers pe jos.

La intrarea in centrul vechi, o masina de politie cu girofarurile pornite si multi politisti pe strada. Toti se rugau de soferi ca sa nu parcheze pe banda 1 si 2 de circulatie, se rugau de iei sa nu opreasca acolo, se duceau la taxiuri si ii rugau frumos sa se puna in miscare. Cum pana mea cand unul iti incalca legea si opreste acolo unde nu are voie tu te rogi de el sa se puna in miscare. Saracii aia de la rutiera dadeau in claxoane, nino-nino, cu voce pe sistemul audio, nimeni nu-i baga in seama.

Ce fac romanii in Spania?

Imi tot amintesc o poveste cu un prieten, petrecuta in Spania acum ceva ani. Acesta voia sa vina inapoi in Romania, se suie in masina, vorbeste la telefon cu cineva, inchide, porneste motorul si da sa plece, punandu-si centura de siguranta dupa ce a plecat usor de pe loc. In 2 metri l-a vazut un politist si l-a tras pe dreapta si l-a amendat regulamentar, pentru ca a pus masina in miscare, pe un drum public, fara sa poarte centura de siguranta. Scurt.

La noi jungla lui Papura Voda

La noi nu. Ne chinuim sa ne civlizam, dar nu facem nimic in acest sens. Doar ne chinuim. Teoretic aia de la rutiera ar fi trebuit sa stea flex, cu sau fara girofar pornit. A oprit soferul neregulamentar la Unirii la intrarea in centrul vechi, multumesc frumos, amenda, puncte de penalizare pentru oprire in loc nepermis, in 2 ore s-ar fi curatat zona, dupa doua saptamani de actiune acolo toate parcarile normale ar fi fost corecte, iar lumea ar fi parcat unde trebuia.

Acum serios.  Cat de greu e sa faci asta? Cat de greu o fi sa dai niste amenzi? Si fara sa te lauzi cu asta, fara sa chemi televiziunea? Adica astea nu se fac ca acte bravura, nu poti sa vii sa te lauzi sau sa anunti ca vezi doamne maine seara dai amenzi la centrul vechi daca parcati aiurea.  Nu asa se educa oamenii. Pur si simplu dai amenzi. Si dupa aia invata si se educa singuri. Daca unul se arde, isi anunta si prietenii. E atat de simplu.

Ah ce? Politia vrea sa fie prietenul omului? Da, dar stii cum e prietenul, cat de prieten esti cu atat de prost pari si toata lumea isi va bate joc si va profita de tine.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply