Diferenta dupa 23 august

Sa va spun o poveste auzita de la tata, care a trait 23 august 1944 si era suficient de mare atunci incat sa fie constient. Avea 10 ani.

Pe vremea “ocupatiei” germane din timpul celui de-al doilea razboi mondial lucrurile erau dragute in Maramures. Nemtii venisera, isi instalasera corturile, se cazasera la localnici si ii protejau pe acestia. Tata imi spunea ca militarii nemti mergeau duminica la biserica, cumparau mancare, intrebau daca se poate sa taie vreo gaina din curte sa manance si isi descaltau bocanii cand intrau in casa. Mai mult decat atat faceau curat dimineata dupa ce se trezeau.

Dupa evenimentul 23 august, au venit rusii. Astia … alcoolisti. Erau mai tot timpul beti, bateau pe oricine prindeau in cale, furau tot ce le pica in mana, nu ii interesa de nimic. Mai mult decat atat se distrau alergand si impuscand gaini prin curte.

Noi am ramas cu rusii, de ce oare nu stiu?  Mai mult, acum ne dam americani si civilizati, in schimb tare ma astept ca o sa ne luam o corectie frumoasa pentru ca vociferam atunci cand nu trebuie si fata de cine nu trebuie in politica noastra externa.

Base, cum e sa pupi cur de american? Nu mai e buna vodca ruseasca? Vezi ca rusii fac urat la bautura.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply