Dolce Sport HD

S-a lansat aseara Dolce Sport HD cu o transmisie HD a meciului FC Barcelona – Real Madrid.

038

 

La un moment dat auzisem vorbe din interiorul Dolce Sport, ca echipa era demoralizata ca nu au audienta, ca nu se uita nimeni la ei, ca nu stiu oamenii sa se uite la Dolce Sport, ca fac emisiuni degeaba si asa mai departe. Si am stat sa ma gandesc aiurea.  Pai in fata unei camere de filmat tu habar n-ai cine se uita la tine. Esti tu si camera aia. La fel si cand faci un material, habar n-ai pentru cine il faci si ce reactie va genera materialul ala. De asta trebuie sa il faci cat mai bine ca dupa difuzare sa faci valuri, sa auda lumea de tine sa se faca una si alta.

Daca nu se fac valuri inseamna ca ceva nu merge bine undeva. Si ca trebuie luate masuri nu?

Si totusi transmisia de la spanioli a fost clara si curata. A fost 1080i.  Din pacate in Bucuresti a plouat, iar cum antenele aveau nevoie de cer senin ca sa se vada cu satelitul, au fost momente de negru si de interuperi ale transmisiei. Din fericire doar pentru cateva secunde.

Din pacate materialele date din regie, n-au fost HD. Si acum ma intreb, cum sa faci o televiziune HD pe jumatate? Adica tocmai ei se lauda ca e de 5 ori mai buna calitatea si bla,bla-uri din astea. Da, asa e, dar daca vorbim de calitate, trebuie sa fie de la inceput pana la final. Pentru ca nu poti da o emisiune sau o transmisiune in direct in 1080i, iar publicitatea, promo sau alte tampenii le dai in rezolutie de 5 ori mai mica ca se vede de mare porc pe un ecran de un metru jumatate. Ca sa nu mai zic ca nu se intelege nimic.

Si nu neaparat ca omul ar schimba postul in urma dumei asteia, ci ca devine frustrat. Pe principiul ia uite la astia, se lauda ca dau HD si cand colo se vede patratit.

Nu-mi spuneti ca sunt la inceput, ca asta nu se accepta. Televiziunea HD nu e la noi de azi sau de ieri, e de ani de zile. Uitati-va la TVR, au canal HD, unde dau NUMAI productii HD. Dar sunt de acord ca investitia intr-o televiziune HD nu se poate face de azi pe maine si sub nici o forma nu se poate face din mers. Se face toata o data de la prima masina la ultimul surub. Pentru ca televiziunea HD nu poate prelua nimic din ce era in sistemul vechi, e cu totul altceva, e ceva nou.

 

Dar in rest le urez succes. Vlad, Costi, Andreea, Claudiu (ajutati-ma cu cine mai sunt si ne cunoastem) sunt niste oameni extraordinari, poate cei mai buni oameni de sport crescuti in televiziunile din romania.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply