E greu sa fii taximetrist

Ieri a fost unul din foarte rarele momente cand m-am urcat intr-un taxi. De obicei nu merg cu taxiul in Bucuresti, dar cum ziua nu am unde parca, apelez si la mijloacele astea de transport.

In taxi, curat, soferul aproape dragut, era sa intre doar in doi si sa treaca pe rosu. Pe langa asta mai avea ceva, trei statii la care asculta comenzile. Adica el sofer de Cobalcescu avea trei statii de emisie receptie in masina, probabil si pe frecventele altor firme, tocmai ca sa fie el acolo. Pe principiul omul face o comanda, dar nu se uita la ce taxi ii vine la adresa, se suie in el.

Cursa de 10 lei

Acum cateva saptamani eram prin oras. Si cum eram fara masina si am luat niste carciumi la rand, la un moment dat a trebuit sa ne deplasam dintr-o parte intr-alta a centrului. Fiind frig afara, fetele au vrut taxi. Am oprit unul pe strada si ne-am suit in el in ideea in care sa ne duca 3 strazi mai incolo.  Taximetristul a zis ca nu, fara 10 lei nu ne duce trei strazi mai incolo. Chiar daca alea 3 strazi, erau undeva unde se termina strada cu sens unic pe care eram noi, iar taximetristul ala era in drum.

Drept urmare ne-am plimbat prin oras fix de 10 lei aia. Asa incat soferul de taxi a consumat si mai multa benzina si a primit doar 10 lei.

Controalele politiei

Si ca sa combatem toate aceste neregularitati in circulatia taximetrelor in oras, ieri politia rutiera da un comunicat de presa in care anunta urmatoarele:

În ziua de 17.02.2011, Brigada Rutieră a Capitalei va organiza în mai multe zone din Bucureşti, o acţiune pentru verificarea legalităţii activităţii de transport persoane în regim taxi.

Ziariştii acreditaţi care doresc să participe la acţiune pot lua legătura, începând cu ora 11.00, cu inspector de poliţie  […]

Adica ieri trimit un anunt in care spun ca astazi vor actiona ca sa ii prinda pe taximetristi. La ora 11. Sunt curios si daca au prins pe cineva sau doar l-au adus acolo ca sa-l verifice, astfel incat sa aiba presa ce filma si poza.

Partea misto e ca astia de la rutiera, cei din primarie si toata lumea stie ca taximetristii ilegali nu lucreaza in programul de birou 10 – 18, atunci cand acesti inspectori sau politisti ii pot controla, ci dupa aceasta ora, atunci cand lumea iese la bere si are nevoie de un taxi.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: