Efectele cunoasterii

Dintotdeauna omul vrea sa cunoasca, sa vada, sa descopere. Pana si primii doi indivizi au vrut sa cunoasca mai multe, au fost manati de curiozitate si au pacatuit. In schimb, dupa ce au cunoscut, atunci au aparut intrebarile si panica. Pentru ca este scris:

Atunci li s-au deschis ochii la amândoi şi au cunoscut că erau goi, şi au cusut frunze de smochin şi şi-au făcut acoperăminte.
Iar când au auzit glasul Domnului Dumnezeu, Care umbla prin rai, în răcoarea serii, s-au ascuns Adam şi femeia lui de faţa Domnului Dumnezeu printre pomii raiului.
Şi a strigat Domnul Dumnezeu pe Adam şi i-a zis: “Adame, unde eşti?”
Răspuns-a acesta: “Am auzit glasul Tău în rai şi m-am temut, căci sunt gol, şi m-am ascuns”.
Şi i-a zis Dumnezeu: “Cine ti-a spus că eşti gol? Nu cumva ai mâncat din pomul din care ti-am poruncit să nu mănânci?”
Zis-a Adam: “Femeia care mi-ai dat-o să fie cu mine, aceea mi-a dat din pom şi am mâncat”.

Geneza: 3.7

Noi traim cam aceeasi chestie acum. De unde stim noi ce se intampla? Pentru ca aflam de la stiri, acest diavol care ne ispiteste. Si bineinteles ca apare panica: ia uite ce au facut elevii aia in scoala, ia uite cum fura aia din banii publici, ia uite cine cu cine iese in oras si ce face Moni in State.

De altfel toate astea nu sunt ceva nou, numai ca noi – mare public nu le cunosteam, pentru ca nu ni le-a spus nimeni. Dintotdeauna elevii se imbata si fac prostii in scoala, dar astea nu ajungeau in presa pana acum si atat elevul nu stia ce a patit, cat nici altcineva decat comitetul clasei respective. Dintotdeauna oamenii aveau amante, dar atat timp cat nu existau tabloide nici nimeni nu ii fotografia ca sa aiba ce da la gazeta.

Asa incat teoretic nu trebuie sa ne miram sa ne socam si sa ne panicam de ce vedem in presa, oricine dintre noi a facut deja asta sau daca nu a facut-o, stie pe cineva care a facut un lucru nasol. Acum doar sunt la dispozitia larga ca mijloacele de informare sunt mult mai raspandite.

Drept urmare, trebuie sa ne adaptam si sa mergem mai departe, pentru ca, acum, cunoastem.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply