El Dorado din provincie

El Dorado din provincie

Multă lume s-a minunat de toate bannerele electorale din orașele și satele din provincie. Eu de altceva mă minunez. Odată de poza asta de la Pitești, unde toți candidații la primărie au umplut orașul cu bannere uriașe, mai mari decât se văd ele în București. Zici că la Pitești este o mină de aur și că se va decide anul ăsta, cine să conducă mina asta de aur.
Zici că orașul Pitești, pardon, municipiul Pitești este unul din cele mai bogate orașe din țară cu cea mai mare perspectivă de dezvoltare în timpul imediat. Practic este un oraș cu o dezvoltare care ar putea avea loc, dacă schimbi mentalitatea oamenilor. Dar nu e cazul acolo. În schimb acolo toată lumea se aruncă în aceste bannere uriașe pentru lupta pentru o primărie care va avea mulți bani de sifonat în perioada următoare. Și nu pentru beneficiul populației.

În rest, în provincie se mai întâmplă un lucru interesant.

S-au asfaltat ulițele.

Dacă vă plimbați până la țară, pe drumurile din sate și comune, veți vedea cum s-au asfaltat ulițele oamenilor. Cum drumul național, principalul drum al localității este lăsat în paragină, dar drumuri adiacente care nu au văzut astfalt până acum, au primit acum bitum și în câteva cazuri și vopsea.
Acum, în 2020.

Iar eu vin și întreb oare cât au furat primarii ăștia în ultimii 4 ani, de abia acum au avut bani și abia acum, în plină campanie electorală au asfaltat ulițele de pâmânt.

Ăștia sunt primarii care nu trebuie votați. Se fură pe față și cu toate scuzele pe care le veți vedea, primarii care au asfaltat aceste drumuri nu au făcut-o pentru localitate, ci au făcut-o ca să arate că au lucrat și ei ceva. Ca să mai fie votați un sezon de 4 ani, la primărie. Au prea mulți prieteni și prea multe firme cu paraîndărăt ca să le pese de de cred oamenii. Odată la 4 ani faci ceva pentru oameni, în restul timpului te faci că nu ai bani, că firma nu a lucrat, că nu e buget, că lucrările sunt mai scumpe decât am estimat la început și așa mai departe. Așa se fură pe față.

Este o bătaie de joc această asfaltare înainte de alegeri. Eu sper – dar degeaba sper – că oamenii nu vor vota acești primari. Acum uleiul și făina au fost înlocuite cu asfalt care să țină puțin peste luna septembrie, cât vor dura alegerile. După care nimic.

Oh, nu veți vedea acest material la Recorder sau pe undeva prin presă, pentru că nu sunt plătiți de nimeni ca să îl realizeze. Dar vin alegerile. Aveți primar care v-a făcut după 4 ani o stradă. Aveți. Felicitări.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply