Nicușor Dan, de unde scoți banii pentru apa caldă?

Nicușor Dan, de unde scoți banii pentru apa caldă?

Vin minunatele alegeri locale și am o singură întrebare pentru viitorul candidat la Primăria Capitalei. De unde va scoate banii pentru plata facturii la energia termică.

Am eu stresul ăsta, pentru că sunt abonat la sistemul de încâlzire centralizat al orașului și deja am o lună de când am învățat să fac baie cu apă rece. Și pentru că a venit apa caldă, dar e rece, întru din când în când pe siteul producătorului de apă caldă din București să văd la ce temperatură livrează apa caldă către distribuitorul de apă caldă din București, cel care îmi da apa caldă la robinet.

Și când intru pe elcen.ro mă șochez de fiecare dată când văd că Bucureștiul nu a plătit factura la apă caldă de anul trecut. De fapt să vă evidențiez prin două grafice cum se distribuie apa caldă în București.

Screenshot 2020 08 16 at 3.47.24 PM

Aici vedem cum vine apa caldă. Elcen produce apa caldă, o vinde către CMTEB, iar mai departe, aceastea este pompată de CMTEB pe rețeaua pe care o știm, către apartamente.

Screenshot 2020 08 16 at 3.52.18 PM

Invers ar trebui să funcționeze și cu banii. Noi primim o factură de întreținere de la asociație. O plătim la asociație. Asociația plătește factura la CMTEB, pentru că altfel vine și ne taie apa caldă, iar mai departe … teoretic ar trebui să plătească facturile către ELCEN, către producătorul de apă caldă. Practic, acest lucru nu se întâmplă. Iar datoriile se adună. Am facut un calcul acum să văd în euro cât înseamnă această datorie și uite aici.

Hai că nu sunt mult: 88 de milioane de euro, o nimica toată. Dă tata Orban banii că are de unde. Trebuie să îi dea și la alocații și la pensii și la București.

Screenshot 2020 08 16 at 3.58.46 PM

Dar Primăria mai are o datorie de 130 de milioane de euro la nenea ăla cu parcul Bordei. Primăria are conturile blocate și așa mai departe. Iar banii ăștia trebuie plătiți, pentru că Elcen trebuie să își plătească gazele și să aibă de unde să ne dea căldură la iarnă.

Pe de altă parte, fostul RADET are datorii de aproape 1 miliard de euro către ELCEN.

În schimb eu altceva înțeleg din faptul că anul ăsta nu s-a plătit nicio factură la apa caldă. Că cineva a furat banii de apă caldă și s-a dus cu ei la bautură sau ceva. Cineva ne-a luat banii noștri de întreținere, cu care am plătit facturile și în loc să plătească factura la apă caldă, a făcut altceva cu banii. Cine a făcut asta? Firea? Ce a făcut Firea cu banii?

Dar distracția nu se termină aici. Eu sunt doar curios de unde va scoate Nicușor Dan, banii. Clar, Primăria vine pe zero. Fără nici un leu în conturi, fără nici un venit, fără nici un viitor. Iar viitorul primar, va veni și va da vina pe greaua moștenire. Că atât va ști să facă.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

5 thoughts on “Nicușor Dan, de unde scoți banii pentru apa caldă?

  1. Deci mai bine rămâne Firea primar ca măcar știm o treaba? Sau are vreo unul din candidați un plan perfect de plata datoriilor și nu știam eu?

Leave a Reply