Este în firea românilor să nu aleagă primarul potrivit pentru București

Este în firea românilor să nu aleagă primarul potrivit pentru București

Încerc să închei astăzi articolele despre candidați, pentru că începe campania electorală și oamenii se vor trezi să trimită acuzații nefondate, într-un mod gratuit.

Așa încât să vedem de ce este în firea românilor să nu.

E în firea românilor să aibă apă caldă o lună pe an.
E în firea românilor să nu aibă lucrările la centura București gata.
E în firea românilor să nu aibă modernizarea străzilor anunțate acum 4 ani.
E în firea românilor să nu aibă străpungerea de pe A1 în București gata.
E în firea românilor să stea în trafic la Doamna Ghica, cu o bandă pe sens.
E în firea românilor să aibă un cartier Pipera, de blocuri și firme de sticlă de milioane de euro plin de praf, fără trotuare și fără infrastructură.
E în firea românilor să aibă un oraș poluat unde se ard gunoaie la marginea drumului.
E in firea românilor să aibă un oraș sufocat de trafic, unde se cumpără autobuze diesel și nu se deschide noua linie de metrou.
E în firea românilor să aibă străzi înguste pline cu semafoare care nu sunt optimizate, dar mai ales cu sensuri giratorii lipsă ca să stea lumea mai mult la semafor.
E în firea românilor să nu aibă copaci plantați în oraș sau lângă oraș, pentru că tot praful din Bărăgan este bine primit în București, iar toate furtunile pot să vină și să spele acest praf.
E în firea românilor să aibă un site al primăriei din 1996, complet nefuncțional. Așa se bucură oricine vrea să fure bani din primărie de lipsa de transparență.
E în firea românilor să aibă o soluție de management al orașului concentrată pe șpagă și firme prin care se pot spăla ușor bani, dar mai ales de unde se pot face delapidări ca să se piardă urma.

Mai spuneți și voi în comentarii.

Bineînțeles, este în frea românilor să nu ai voie să vorbești despre aceste lucruri, pentru că vei fi acuzat direct de complicitate la … ceva.
Și este în firea românilor să nu îl votezi pe Nicușor Dan. Pentru că el este pus acolo doar ca să se facă schimbul de conducere al mafiei din Primăria Capitalei. Nu va aduce nimic în plus. Nu are nici un plan și nici un proiect pe care să-l implementeze cu succes. Doar se schimbă mafia.

Pe de altă parte, dacă vreți poate fi la fel ca înainte. Degradarea orașului, aglomerarea lui, transformarea lui în praf.

Băsescu? Nu. E prea bătrân. E bun, dar e prea bătrân. Nu va mai putea face față.

Gata? Doar 3 candidați avem? Nu se încumetă nimeni să Salveze Bucureștiul?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply