Fara credit card …

Gata … in final azi mi-am inchis cardul de credit. Ajunge, a fost de ajuns, multumesc bancii, m-am bucurat de bani i-am dat inapoi si acum gata. E de ajuns.

Am fost totodata infromat ca mi-a crescut dobanda cu 3%, pragul maxim cu care bancile puteau creste dobanda la credite. Mai mult decat atat, prostia asta se aloca creditului in lei, iar  aici ma bucur am facut un credit moneda natioanala.

In schimb ipocrizia n-are limite. Apar tot soiul de analisti si sefi de banci nationale pe la televizor si spun ca nu suntem in criza, ca institutiile financiare sunt stabile si sigure in Romania. La cateva minute dupa aceste afirmatii bursa pica, apoi toate bancile raman socate nestiind ce sa faca.  In tot acest timp apar oameni foarte buni care speculeaza cursul euro si vand / cumpara la niste preturi foarte interesante, pentru ca pana la urma si asta inseamna o distractie pe bani.

Dar daca voi spuneti ca aceste lucruri nu ne afecteaza pe noi, depinde in ce lume traiti. Pentru ca ne afecteaza. Daca acum preturile sunt aproximativ ok, banii se duc pe rate mai mari la banci, iar in urmatoarea perioada cam toate preturile vor sari in aer cu vreo 20%. Si asta aproximez sa se intample de la benzina la orice.  Nu-mi spuneti ca a scazut pretul la baril, a crescut cursul de euro, iar benzina se produce in lei si se vinde in euro. De fapt nici nu conteaza cum 🙂

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: