Formatorii de opinie

Avem campanie electorala. Ea e foarte importanta pentru ca se desfasoara pe plan local diferit de fiecare data, fata de fiecare om, diferita la fiecare oras. Sau nu e foarte importanta pentru ca se bazeaza pe fonduri mici, privite separat, se bazeaza pe cheltuieli foarte mari, privite in ansamblu, dar o campanie care consuma foarte multe resurse.

Drept urmare partidele trebuie sa angajeze formatori de opinie in fiecare comunitate, in fiecare oras, in fiecare localitate unde au candidati. Iar formatorii astia de opinie, de cele mai multe ori pentru bani, nu trebuie doar sa lipeasca afise peste tot prin oras, ci trebuie sa se duca din usa in usa, sa convinga oamenii sa voteze cu xulescu, sau cu gigionescu.

Ce le ramane astora in cap? Nimic, isi vor aminti peste ani ce au facut la alegerile astea, cum se alergau cu PSD-istii, cum s-au batut cu PNL-istii in nu stiu ce parc, sau cum ii alerga politia pentru ca au pus afise nu stiu unde. Mai mult decat atat, pentru ca avem internet, acum in 2008, avem formatorii de opinie de pe net. Oameni care stau sa butoneze netu, sa scrie in fiecare forum sau pe fiecare pagina de web votati gigi, sau votati gheorghe. Astia nu fac nimic decat sa intoxice si sa umple pagini de net cu postere electorale.

Pentru ei e bine, pentru ca sunt platiti ca sa stea pe net. Partidele se vor dezice de asa ceva, vor nega si nu vor recunoaste nimic. Drept urmare, daca nu stiati deja, orice mesaj de pe net cu votati candidatul X, sau X e mai bun pentru ca … e pus de cineva din spatele cuiva.

Si ma gandesc, nu amendeaza nimeni partidele pentru faptul ca lipesc afise electorale cu orice pe oriunde? Nu amendeaza nimeni pentru manifestatiile ad hoc ce blocheaza intersectii, strazi si drumuri nationale?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: