Fotografii de la evenimente

Adrian scria adineauri pe Facebook ca e o impresie gresita ca fotografii de la noi au multi bani si ca sunt comparati cu cei de afara. Adevarul e ca are dreptate. Fotografii de aici nu pot fi comparati cu cei de afara. Ceilalti au multe calitati pe care ai nostri nu le au.

Cei de afara stiu sa se aseze, stiu sa incadreze poza, stiu sa scoata dintr-o pozitie nasoala o poza folosibila. Au invatat ce e aia lumina, ce sunt alea F-uri, ce e aia diafragma si altele.

Ai nostri se imping, se baga, se arunca sa fie ei primii in fata, fara sa le pese ca pe langa ei sunt si alte persoane, ca sunt spectatori, invitati, camere de filmat, una, alta.  Si pe langa asta nu reactioneaza la stimulii din jur. Nu sesizeaza cand incurca ca trebuie sa se dea la o parte, nu sesizeaza ca daca au facut o poza, poate vor si altii sa faca poza de acolo si ca ar trebui sa se retraga si asa mai departe.

Eu nu sunt fotograf ca n-am camera foto. Eu fac poze, cu un aparat de facut poze. Daca as vrea sa ma consider fotograf as avea minim un obiectiv cu F 2.8, cu wide sau vreun filtru de lumina. Eu pot doar atat.

P1790715

Si ca sa nu existe dubii, pozele le veti gasi in principiu pe Facebook. Daca nu se cere altfel acolo vor fi disponibile doar 6 – 8 ore, apoi le fac private.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply