Generația Gândește Liber iese la suprafață

Generația Gândește Liber iese la suprafață

Inițial m-am gândit că ”grupurile de fun” de pe Facebook sunt create de niște oameni foarte deștepți pentru a manipula alți oameni și pentru a crea un curent, o mișcare ”revoluționară” împotriva sistemului. Dar de fapt nu e asa. Grupurile astea de pe Facebook au apărut din nevoia de exprimare, din nevoia de gândire liberă, din nevoia de a nu se simți îngrădiți de cineva sau de ceva. Și asta fac oamenii acolo: se exprimă liber, luând în derâdere tot ceea ce nu le convine, tot ceea ce nu este normal, tot ceea ce unii sau alții ar putea să îngrădească.

Totuși informația de acolo nu depășește spațiul rețelei de socializare, este o informație și un conținut original creat în acea rețea de socializare, care se viralizează acolo, dar acolo și moare. Nu este preluat de presa scrisă, pentru că aceasta este aservită, nu este preluat pe bloguri, nu se indexează în alte căi. Până una alta, nici nu l-ar prelua nimeni, iar asta nu ajunge pe Google. Nu ajunge în arhiva internetului. Rămâne în grupurile închise de pe Facebook. Grupuri în care doar cei privilegiați au acces.

Și totuși asta e generația care urmează după generația pro. Oamenii ăștia gândesc liber, gândesc corect și ei dacă sunt struniți bine pot duce treaba mai departe și mai bine. Altfel ei produc așa ceva, dar și poza featured a articolului.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply