Hackerville

Hackerville

De fiecare dată de câte ori se apucă românii să facă ceva, se apucă alți români să le dea în cap și să critice nimicuri, doar așa ca să se simtă băgați în seamă și să se audă vorbind. Chiar și pe internet. Pentru unele persoane e foarte important să se audă vorbind și de asta încearcă să se impună.

În schimb, la noi, HBO Europe, care este o corporație foarte strictă și comunistă aș zice, care este listată la bursă nu își poate permite prea multe lucruri. Așa încât ei merg după manual. Așa scrie aici, așa e regula, pai atunci așa facem. Și ei fac. Au reușit să facă Umbre. Au mai făcut un serial, pe care nu mi-l aduc aminte dar am văzut că e în limba română.

Hackerville este de fapt continuarea acestor seriale produse de HBO și nu poate depăși limitele companiei. Nu poți avea acolo buget de milioane de euro, că doar nu faci un Games of Thrones. Și totuși e filmat în Timișoara. Cât să te coste să faci un film în Timișoara. Mai ales ce să arați de acolo? Gata, e tot orașul în trigger? 🙂

Totuși filmul este o formă de artă. Este o formă de protest și dacă scenaristul și regia și producătorul au decis să protesteze, atunci își manifestă această formă de protest. Totuși nu puteai face CSI Timișoara. Adică să comparăm cel puțin clărdirile alea dintre cele două orașe. La Berlin faci CSI, la Timișoara … ca la țară. Și dacă iar s-au supărat locuitorii orașului, din contră. Nu trebuie, e mai bine să fii un oraș mic profitabil, decât Berlinul ăla, unde esti safe ca e stat polițienesc sau nu ești safe pentru că mai scapă infractori pe străzi.

Din două episoade de Hackerville nu îți poți da seama de serial. Știu că la primul episod m-am surprins de două ori cu telefonul în mână, fără să fiu neapărat atent la film. Și aici e vina scenraistului. În episodul doi m-am uitat tot, a fost ok. Și totuși i-as schimba mașina polițistului aluia (cum il cheamă, baiatul din reclamă, nu ii pot reține numele). Adică prostia aia de passat vechi și la mâna a doua, e jignitoare pentru străzile noastre. Dar e prea târziu, filmul e deja filmat, pentru că noi nu suntem încă la capacitatea sau maturitatea repsectivă să ne bazăm pe reacția publicului atunci când facem un film. Dar până atunci facem pariuri în focus grupuri, în speranța că publicul va îndrăgi un serial sau altul. Și că serialul va fi bine primit de public.

Hackerville este disponibil pe HBO Go. Poți avea acces la HBO Go de pe 5 dispozitive și este oarecum inclus în abonamentul tău de cablu si internet la Digi (la ceilalți, nu știu). Așa încât activați-vă HBO Go din contul de la Digi chiar.

Apropo, serviciul HBO Go are limite de banda, așa încât la orele de vârf, seara sau în cazul unor premiere s-ar putea să vi se deconecteze televizorul sau dispozitivul vostru. Iar pentru televizor spre exemplu, vă este necesar un minim de 30mbps pentru a vedea filmele la calitate frumoasa.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply