Idiocracy

Jurnalistii, daca nu e la comanda nu scriu.

Si asta e cu punct.

De ce?

Pentru ca … au trecut doua saptamani. A fost prima saptamana in care Asociatia Consumatorilor  de Media ne-a pus fata in fata cu jurnalistii. Ne-am certat cu ei, am reusit sa nu ajungem la nici o concluzie stabila, sau consens si am ramas fara reactii. A fost sala plina, lumea asteptandu-se la o bataie in ring intre jurnalisti si bloggeri, iar a doua zi, daca nu a fost sange nu a aparut nici un articol. Absolut nici unul. Doar un video la antena1. Prin presa scrisa nimic.

Miercuri, am avut intalnire intre bloggeri si politicieni. Vine Nastase. Si mai multa presa. Toate televiziunile, microfoane colorate pe masa, zeci de ziaristi curiosi. Intrebarile au venit de la bloggeri. Intrebarile de la jurnalisti au fost … fara efect, fara idee, fara necesitatea unui raspuns, fara sa atace sau sa ceara o lamurire. Ok … nu v-a spus nimeni ce sa intrebati ?! Ce naiba.

A doua zi, o stire la Realitatea, o stire frumoasa pe protv.ro si ceva pe newsin, preluat de cotidianul. Dar din toate astea, singurii care si-au aratat interesul au fost cei de la protv.ro care au filmat tot, au luat interviu separat de televiziune, au facut jurnalism pentru pagina lor de internet, cu intrebarile lor si cu ideile lor. Nu au venit sa zica … Nastase a afirmat … sau Chiliman a raspuns la intrebari. Intrebarile cui, macar daca ar fi spus cine i-a adresat intrebarea. Unul, sau altul.

Dar nu, asa e presa de acum, de ce sa pui o sursa, cand poti sa iei gratis fara ca cineva sa se prinda. Si daca se prinde ce … te pui tu cu presa? Nu, ca te desfiinteaza 🙂

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply