Implicarea Toshiba pentru o viata mai buna

Intr-o conferinta de presa extraordinara, cand pentru prima data presedintele Toshiba Masaaki Osumi a vorbit in fata presei intr-un asemenea eveniment, am aflat cum se implica Toshiba in viata japonezilor, ce a insemnat cutremurul si Tsunami-ul din martie din japonia, dar si ce face Toshiba pentru o lume mai buna.

De remarcat este televizorul scos pentru piata japoneza, care poate sa mearga 3 ore fara consum electric, pe baterii. Iar asta din doua motive: unul ca in Japonia inca sunt probleme cu alimentarea electrica, dat fiind faptul ca centrala de la Fukushima inca este oprita, iar celalalt pentru ca in orele de varf oamenii sunt rugati sa isi reduca singuri consumul de electricitate.
Iar cum televizorul nu poate lipsi din casa unui om, cererea si producerea unui televizor care ofera posibilitatea de a economisi energie a venit exact atunci cand a fost nevoie.

De altfel trebuie remarcat faptul ca japonezii au inteles si si-au dezvoltat spiritul civic pentru reducerea poluarii si pentru reducerea consumului de energie. Iar ei sunt singurii care au inteles asta, pentru ca ei nu prea au rezerve naturale pe insula lor, iar totul se importa si importurile costa.


Teoretic putem invata de la japonezi si putem aplica astea si aici. Practic, bulgarii profita de la japonezi, astfel incat Toshiba vrea sa construiasca (si va reusi) in Bulgaria cel mai mare parc eolian din europa de est.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: