Încă aștept candidatul pentru București

Încă aștept candidatul pentru București

Voi vă dați seama că luna viitoare sunt alegeri locale și că va trebui să alegem un primar pentru următorii patru ani? Vom avea o campanie electorală foarte interesantă, care a început deja. Noi vedem acum satele pline de bannere, care mai de care. Dar acolo e simplu. Oamenii sunt simpli. Ei te votează dacă le dai sticla de ulei și punga de făină. Așa a fost și anii trecuți, așa se va întâmpla și acum.


Am fost azi în vizită în sudul țării. Am ajuns la Oltenița, oraș uitat de lume. Portul era pustiu. Orașul era pustiu. E vară, iar după amiaza nimeni nu este afară.


Satele de pe drumul dintre București și Oltenița, au deja asfalt pe ulițe. Câteva ulițe, nu toate. Dar asfaltul este pus acum, recent. În schimb drumul principal este uitat de toată lumea și oamenii vor vota primarul care le-a asfaltat bătătura. E atât de simplu.

Dacă vreți să faceți o vizită, ajungeți aici. În localitatea Prundu, dar și la Greaca – localitate unde este și o cramă de vin. Puteți să comparați cum s-a dezvoltat Prundu și cât de incredibil arată localitatea, dar și cât de jalnic arată Greaca, localitate care urmează pe drum și este, cumva, uitată de lume.

Screenshot 2020 08 02 at 10.13.51 PM


Revenim la București. Aici avem un primar, care este top în sondaje, dar este și primarul care este urât de toată lumea. Pentru că este pe primul loc în sondaje, pentru ce nu a făcut, vine și se ceartă cu toată lumea. Așa a câștigat, așa va câștiga în continuare. De asta se ceartă și cu singurul ei contracandidat. Pentru Gabriela Firea singurul contracandidat este Nicușor Dan. Pentru mine, nu. Eu nu voi vota cu Nicușor Dan și aștept să văd vreun candidat care să reușească să facă ceva pentru București.

116794370 10222014475726308 6144777398208031285 o

Mai e o lună până la alegeri. Nu e vremea de promisiuni, pentru că suntem în 2020, iar lumea acum mănâncă Agile si Scrum pe pâine. Faci proiecte Scrum când te duci la pâine și la cumpărături, iar in Agile planifici vacanța. Eu asta aștept de la următorul primar.


Nu aștept promisiuni, pentru că este mai bine de o lună de când nu avem apă caldă, pentru că Primăria Capitalei nu ne-a plătit factura noastră la apă caldă. E atât de simplu. Următorul primar va trebui să plătească factura la apă caldă. Să vedem de unde scoate banii.

Nici un candidat pentru București nu a venit cu un site nou pentru www.pmb.ro – site care arată ca în 1996. Site care nu are parte de nici un serviciu. Site care nu are nicio funcționalitate. Care primar vine să spună, votați-mă pe mine, uite aici noua versiune a site-ului Primăriei Capitalei, aici găsiți cum să vorbiți cu mine, aici sunt soluțiile pentru problemele voastre, aici sunt serviciile pe care le oferă primăria.
Nimeni nu face asta. Nimeni nu vine cu un proiect, nimeni nu aduce ceva în plus. Sunt doar vorbe.


Și cine va pierde de aici? Toată lumea


Cum să alegi pe cineva la Primăria Capitalei, care nu vrea să facă nimic.
La Sectorul 3 nu mă tem. Aici avem inclusiv aplicație unde se pot anunța problemele din sector. Și este pe web, iar oricine poate vedea câte probleme sunt sau care este stadiul acestora.

Screenshot 2020 08 02 at 10.23.19 PM

Dar apa caldă, canalizarea, bulevardele, asfaltul, semafoarele, iluminatul public, transportul în comun, calitatea aerului și multe altele nu sunt la primăria de sector, sunt la Primăria Capitalei.

Și acolo nu e nimeni

Știți că bugetul Primăriei Capitalei este aproape cât tot PIB-ul Republicii Moldova? Ca să înțelegeți de fapt unde este lupta pentru putere și de ce nu avem nici un primar în București.

photo5852721367433196376

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

4 thoughts on “Încă aștept candidatul pentru București

Leave a Reply