Internetul romanesc functioneaza. Sa invatam sa folosim tehnologia

Internetul romanesc functioneaza, trebuie doar sa invatam sa-l folosim si sa ne bucuram de el. Si spun asta doar din doua motive. Primul e clipul video cu tanti care iesise la produs cu fiica dupa ea. La cateva ore dupa ce  clipul respectiv a fost publicat pe youtube, preluat de mine si aruncat in presa, femeia a fost identificata si retinuta. Acum institutiile statului trebuie sa isi faca treaba.

 

In vara lui 2013 a avut loc un accident rutier in judetul Constanta. O tanti a iesit cu masina de pe drum si s-a rasturat. Fiind incarcerata in masina a reusit sa sune la 112 si sa anunte accidentul, fara sa poata furniza punctul in care se afla. Cei de la 112 au alertat autoritatile locale din localitatile din apropiere, trimitand masini in patrulare aiurea pe strazi, ca sa vada daca s-a produs vreun accident sau ceva. Si totusi cei de la 112 au avut prezenta de spirit, cerandu-i doamnei incarcerate in masina sa le trimita locatia exacta a telefonului ei prin whatsapp. Adica a dat click, click, a trimis locatia exacta a accidentului, iar echipele de interventie au ajuns in cateva minute, gasind-o la cativa metri de sosea pe camp. Lucru care nu s-ar fi intamplat daca doar ar fi patrulat pe acolo. Doamna a fost astfel salvata, iar operatorii de la 112 care au dat dovada de cutezanta si au cerut locatia GPS a telefonului prin Whatsapp au fost decorati.

 

Doar doua cazuri. Si daca vom folosi mai mult internetul vor putea fi si mai multe. Trebuie doar sa stim sa facem asta. Ar trebui facuta o procedura la 112 cum ca sa se poata transmite datele GPS ale telefonului printr-un mesaj de tip online sau ceva. Sau o aplicatie. Solutii exista, trebuie doar sa le vrem.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply