Lansări interesante la CES 2022

Lansări interesante la CES 2022

În final, după doi ani avem un CES care se organizează, care se organizează cu public și unde participă majoritatea producătorilor cu lucruri de lansat din tehnologie. Asta deși traversăm o criză a microcipurilor, criză care se va adânci dacă Taiwanul va fi invadat de către China.

Revenind la CES. Consumer Electronic Show este cel mai mare și important târg de tehnologie de peste an. Las Vegas este orașul unde vin toți producătorii de tehnologie să bea, să joace la păcănele și să lanseze la CES o sumedenie de chestii tehnologice.

La târgurile astea sunt două feluri de expozanți: cei premium, pe care îi vedem în presă, cei care au bani și de publicitate pentru lansările lor și ceilalți care atrag persoanele participante la târg și cărora le vând chestii. Aceștia nu sunt menționați, iar în lipsa unei deplasări acolo, nici nu vom afla nimic din ceea ce vor lansa la CES.

În schimb apar lucruri interesante la CES, cum ar fi routerul ăsta de la TP-Link care își învârte antenele robotizate spre dispozitiv pentru a oferi o mai bună recepție wireless. Cum ar fi dacă te plimbi cu telefonul prin casă, routerul se va învârti după telefonul tău.

giphy

Conexiunea lui este de tip Wi-Fi6E, cu antene motorizate și vine cu o bandă exclusivă din gama de 6GHz. Routerul este denumit AXE11000 (sper că asta ar fi capacitatea de routare) și anunță viteze de 4.8Gbps prin conexiunile de pe antenele de 5 și 6 GHz, dar și 1,1 Gbps prin conexiunea pe banda de 2.4GHz care nu dispare, că toate IoT de prin casă știu doar conexiune de acest tip.

LG a venit cu un televizor pe OLED de 97 de inchi, în timp ce versiunea cea mai mică e de 42 de inchi. La televizoare nu sunt lucruri noi de arătat, ci doar mici îmbunătățiri pe partea de software, iar aici toată lumea a ales Android TV ca să scape de dezvoltarea inhouse. În același timp pe partea de hardware televizoarele se dezvoltă cu noi capacități de gen Mini LED sau OLED evo care aduce ceva mai multă luminozitate.

image

Sony în schimb vine cu un televizor în 8K, folosind primele modele de Mini LED și cu software Android. Televizoarele lor vin cu telecomenzi clasice, care de data asta vor țipa dacă vor scăpa între pernele canapelei. Aparent americanii au o problema cu pierdutul telecomenzilor prin canapea.

image 1


În televizoarele Sony va exista o chestie numită Auto HDR Tone Mapping care va schimba automat rata de refresh a ecranului. Cu alte cuvinte va sta la 50 – 60 fps pentru programele TV standard și va crește la mai mult atunci când de exemplu conectezi un PS5 la acest tip de televizor.

La telefoane OnePlus vine cu versiunea 10, unde avem Snapdragon 8 Gen 1 (adica tot snapdragon 888 care e pe telefoanele din 2021, dar Gen 1 ceva îmbunătățit), 12 giga de RAM și o baterie sănătoasă de 5000 mAh. Dar și o urâțenie de cameră pe spate. Atat despre One Plus, not my type.

Cealaltă știre de la CES de anul ăsta a fost că telecomenzile de la Samsung se vor încărca de la routerul tău WiFi de acasă. Nu, routerul tău nu produce curent electric, ci doar îl consumă ca să emită unde radio. De asta telecomenzile de la Samsung vor ști să folosească aceste unde radio pentru a încărca bateriile telecomenzii care oricum se încarcă și de la soare. Și care telecomandă oricum e prea puțin utilizată.
Dar ori s-au schimbat capacitățile bateriilor ori utilizarea lor. Eu încă am bateriile originale în telecomenzi și continuă să funcționeze.

Mă mai uit la chestii interesante de la CES și mai scriu.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply