Lasati-o ca macane

Basescu vine si se da lovit. Culmea, Ponta vine si zice ca Basescu e de vina. Pe langa astia doi s-a trezit si Antonescu ca e sunat sa se dea cu parerea.  Subiectul e cel trist, dar just si drept: Franta si Germania recomanda ca Romania sa nu intre in zona Schengen.

A intra in zona Schengen inseamna sa treci asa, dintr-o tara intr-alta fara sa te intrebe nimeni de sanatate. Adica ai putea sa cari orice, sa te plimbi linistit fara sa dai explicatii ca ce, de ce, cum si unde, in ce scop. Pe langa masurile de securitate ce implica acest lucru, asta inseamna si o crestere a economiei, transporturilor, comertului liber si tot ce decurge de aici. Adica producatorul de lapte de la Alba, daca nu se mai intelege cu fabrica sa vanda laptele cu 0.9 lei pe litru (!!!) se poate duce in Slovacia sa zicem, sa-l vanda mai bine.

Si noi nu meritam sa fim in Schengen. Bai nu se poate sa fim cacatul Europei si noua sa ni se rupa de  asta. Si aici ma refer direct la Basescu care se da lovit si mirat, la Ponta care se ocupa de alte tampenii in loc sa vorbeasca cand trebuie. Adica a fost cancelarul Germaniei in Romania si a dat ditamai muia ca noi suntem de 2 lei si ca nu vrem sa muncim. Noi nu vrem sa facem autostrazi, noi nu vrem sa eradicam coruptia. Cum pana mea sa ceri spaga pentru a construi autostrada pana la Brasov si apoi sa vii sa zici ca Romania e discriminata? Si eu ma intreb de ce nimeni din opozitie, nici Ponta si nici Antonescu si nici Boc si cine o mai fi prin viata asta politica n-au reactionat la faza cu Angela Merkel. Pe langa ca a venit cineva sa se amestece in politica interna a Romaniei toata clasa politica a tacut malc pe modelul: cacat, ne-a prins, las ca trece, o lasam asa si trece repede.

Deci lasati-o ca macane. Ca l-a refuzat Sharkozi pe Basescu la summit e fix acelasi lucru, se ducea sa se roage de viza. Ca nu a reusit nu e vina lui, e vina tuturor. E vina astora care blocheaza proiectele de investitii. E vina lui Boc si Berceanu/Boiagiu care inaugureaza 10 kilometri de autostrada. E vina dobitocilor de PNL-isti care cer bani de reparat biserici in loc sa vina cu un plan sigur si clar care sa fie aprobat.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: