Loverboy (2011)

Stiam ca am uitat sa scriu despre un film vazut la TIFF. Imi pun cenusa in cap si scriu acum despre el ca tot are loc premierea pentru public zilele astea.

Loverboy e povestea unui baiat descurcaret. Ca orice baiat bun invarte masini, droguri, femei, distractie, chestii naturale pentru 20 de ani. Daca il intrebi de ocupatie pare a avea un fel de pizzerie, bar, de pe un drum prafuit pe unde nu trece nimeni. Are grija de parintii lui si pare suficient cu capul pe umeri, astfel incat sa castige increderea oricarei fete.

Filmul e bun din doua motive. E bun pentru fete, sa invete ca nu orice zboara se si mananca si ca de obicei orice masina scumpa nu aduce nimic bun in spate. Iar celalalt motiv e pentru baieti, ca orice asociere de genul asta nu va duce la nimic bun. Veti putea admira in film peisaje de pe langa Cernavoda si din Dobrogea pe care nu credeati ca le veti gasi prin Romania. (sper ca echipa din Redescoepra sa le fi vazut) Si un mare bravo pentru regizorul Catalin Mitulescu care a excelat in alegerea cadrelor, a imaginii dar si a evidentierii realitatii atat de clar. E de vazut, ca nu va plictisiti o ora jumatate cat dureaza filmul. Nominalizat la Cannes 2011 (Un Certain Regard).

Merita difuzat si la TV.

TIFF link.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply