Mastercard vs Wikileaks

Cand sa ma laud si eu ca azi mi-am ridicat un card Mastercard (am vrut sa vad daca e bun de ceva cardul asta, pentru ca am fost extraordinar de placut surprins in folosirea cardului VISA oriunde in afara tarii), iote ca se supara niste baieti buni si le pica siteul.

Partea buna in toata distractia asta e ca astia de la Mastercard se tin tari pe pozitii anuntand ca ei n-au nici o problema, doar ca au ceva mai mult trafic decat de obicei. Sigur 🙂

mastercard floodat

Pana la un punct au dreptate. Daca tu ca si companie de carduri anunti ca a ta pagina de internet este atacata de hackeri, inseamna ca poti speria astfel toti utilizatorii tai de mastercard, iar asta poate duce la alte probleme. Dar totusi sa te trezesti tu ca te raliezi cu nu stiu cine si blochezi utilizatorii tai de mastercard, care ar dori sa trimita donatii pentru Wikileaks, doar pentru ca poti, mi se pare irational.

Iar povestea asta cu Wikileaks cred ca este primul razboi virtual de mare amploare. Sa ne uitam numai in cate subdomenii din lumea asta s-a multiplicat siteul. Ai un apache pe undeva si n-ai ce face cu el, vrei tot continutul wikileaks? Se poate, instant. Si vrei sa ii sustii? Se poate iarasi, instant.  Ca americanii, amazon, paypal,   mastercard si alti cativa sunt impotriva lor,  astea sunt decizii fix politice ale administratiei de la Washington. De ce? Pentru ca nu mai au ei controlul, iar asta inseamna ca sunt vulnerabili, iar astia sunt revolutionari impotriva sistemului. Am vazut in filme de atatea ori, dar asta e pe bune si eu il numesc asa: razboi virtual.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply