Noile politici de confidentialitate Google

Am citit politicile de confidentialitate Google pe care acesta le schimba de la 1 martie. De fapt nu schimba nimic, insa unifica termenii si serviciile pentru 60 de produse si servicii, intr-un singur format, administrat de o singura firma: Google. Asa incat  youtube, gmail, picasa, google plus, google search, android, google docs si altele sunt unite din companii separate in una singura si cu aceleasi reguli.

Partea negativa in toata treaba asta e ca daca faci vreo prostie pe undeva, iti cam poti pierde contul de peste tot. Spre exemplu daca urci videouri fara drepturi de autor pe youtube (de exemplu romanii au talent) si aceste videouri ti se sterg, poti ramane fara contul de youtube, dar si fara contul de Gmail.

Partea pozitiva e ca ai un singur cont cu care accesezi toate serviciile Google, iar datele tale le oferi pentru a ti se oferi servicii mai bune. Google da exemplul cautarii dupa cuvantul golf, unde nu stie ce sa iti returneze, masina sau sportul. Asa incat se uita in istoria cautarilor tale, iar daca tu ai cautat inainte si crosa, iar aceasta cautare ti-a ramas in istoria cautarilor, Google va sti ca te referi la sport si ca nu te intereseaza Volskwagenul. (aia care joaca golf merg cu masini de la Lexus in sus nu?).

In schimb de fiecare data de cate ori simti nevoia poti sa vezi ( sau daca altcineva iti stie / afla parola ) ce ai cautat in istoricul de cautari. De acolo poti si sa ti-l stergi sau sa stergi cautarile care nu vrei sa iti ramana in profil.

 

De altfel poti opta pentru ca sa extinzi istoricul de cautari si la alte servicii ale lui Google.

websearch history google

In  schimb toata istoria asta pe care o salvam in serviciile Google si toate lucrurile pe care le facem pe acolo sunt doar pentru binele nostru, protejate de userul si parola noastra. Aici intervine problema parolei, pentru ca atat timp cat se pierde contul de Google, bineinteles ca pot aparea probleme de genul toata agenda telefonica, dar si toate preferintele noastre, viata noastra, cautarile noastre, prietenii nostri etc  vor ajunge in mana unui necunoscut, care poate profita de ele. De asta contul Google devine si mai valoros acum.

In schimb daca optam sa nu folosim useru si parola pentru anumite servicii  Google, acestea se vor comporta ca pana acum. Se va retine IP-ul, cookie-ul, cautarea. Iar pe baza lor ni se vor recomanda si alte cautari. In schimb daca am fi fost logati am fi putut vedea diferenta de mai sus dintre masina si sport.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply