NOKIA da premiu de 10.000 euro pentru dezvoltatorii de aplicatii

Zece mii de euro

Cred ca este cel mai mare premiu dat vreodata pentru un concurs online. Daca nu e pentru un concurs online, este cu siguranta cel mai mare premiu acordat unui dezvoltator de aplicatii. Si daca asta nu este suficient, ei bine nu e singurul premiu.

Nokia Qt Developers – 36.40.3.11

Cifrele vin de la obisnuitele versiuni ale unui program nu?
36 = 36 de ore pe care dezvoltatorii le au la dispoziţie pentru dezvoltarea aplicaţiei lor mobile, în cadrul evenimentului de training Nokia Qt
40= 40 de dezvoltatori în total implicaţi în concurs
3.11= martie 2011, luna în care va avea loc evenimentul special şi se vor anunţa cele trei aplicaţii finaliste din concurs.

qt developers cautam developeri

Cum va inscrieti in concurs?

 

Trebuie sa cititi intai regulamentul concursului, apoi sa va ganditi la ce aplicatie pentru telefoanele Nokia veti produce.  Formati o echipa de 4 dezvoltatori si completati FORMULARUL ACESTA! in perioada 28 februarie, ora 12:00 pm – 11 martie 2011, ora 12:00 pm.  O data cu completarea CORECTA a formularului va veti inscrie in concurs.

Am nevoie acolo de ideea aplicatiei pe care vreti sa o inscrieti in concurs. Un fel de titlu. Descrierea, unde-mi povestiti ce vreti sa faca aplicatia aia, numele si modalitatea de contact a persoanelor din echipa.

 

 

Pasul 2

 

În perioada 11 martie – 18 martie 2011- ora 12.00 pm, ideile de aplicaţii mobile/conţinut mobil înscrise în competiţie  vor fi supuse votului public.

Adica veti putea vedea fiecare cine ce idee a avut, ce aplicatie vrea sa produca si veti alege / vota ideea respectiva. Astfel incat sugerez ideea sa va promovati cu incredere ideile prienilor si tuturor celor ce va pot sustine.

Primele 5 idei de aplicaţii care au întrunit punctajul cel mai mare în urma votului public vor fi supuse la finalul votingului unei analize finale, efectuate de către bloggerii parteneri şi reprezentanţii Nokia, în urma căreia se vor selecta din acestea cele două idei finaliste cu care fiecare blog partener va participa în etapa următoare a concursului (maxim 2 idei/echipe de dezvoltatori pentru fiecare blog partener).

Jurizarea se va efectua luându-se în considerare următoarele criterii:
–    Unicitatea ideii (criteriul va conta în proporţie de  50% din total punctaj );
–    Potenţialul comercial (criteriul va conta în proporţie de  50% din total punctaj );

Criteriile de inscriere in concurs

–    Dezvoltatorii trebuie sa înscrie o idee/concept/prototip de aplicaţie creativă/conţinut pentru
telefonul mobil care să fie ulterior dezvoltată/dezvoltat într-o aplicaţie mobilă cu un potenţial  ridicat de adopţie rapidă de către consumatorii Nokia;
–    Dezvoltatorii trebuie să fie constituiţi într-o echipă de maxim 4 persoane (echipa poate fi compusă
şi dintr-o singură persoană multitalentată, capabilă să creeze, dezvolte şi să se ocupe de partea de marketing pentru o aplicaţie mobilă proprie);
–    În detaliile de înscriere, dezvoltatorii trebuie să precizeze în mod obligatoriu următoarele: ideea
de aplicaţie mobilă propusă, o scurta descriere a acesteia, numele persoanelor care fac parte din echipă şi datele lor de contact (email şi telefon);
–    Membrii echipei trebuie să aibă un nivel rezonabil de abilităţi de codare (ex: programare Web,
programare în C++ etc) şi de design al interfeţei cu utilizatorul; aplicaţia/conţinutul mobil va fi dezvoltată/dezvoltat cu Nokia Qt.
–     Dezvoltatorii trebuie să fie dispuşi să investească timp şi energie pentru dezvoltarea până în faza
finală a ideii cu care se participă în concurs.

Pasul 3 si pasul 4

In urma alegerii castigatorilor de pe fiecare blog in parte, acestia vor fi contactati de catre organizatori, in vederea stabilirii detaliilor pentru training si concursul propriu zis, atunci cand vor trebui sa faca aplicatiile astea.

Deci cititi regulamentul si  inscrieti-va in concurs aici. Pentru orice alte idei va sunt la dispozitie.

În perioada 28 februarie, ora 12:00 pm – 11 martie 2011, ora 12:00 pm,

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply