Nokia N9 si Nokia Lumia

Le tratez  impreuna pentru ca telefoanele sunt identice, aproape identice hardware, dar cu softuri diferite.

Amandoua au microsimuri asezate in partea de sus a telefonului, pe acelasi principiu ca la N8, se baga pug & play. Nokia N9 functioneaza pe minunatul si mirobolantul sistem de operare MeeGo sau mai bine spus se face ca functioneaza.
Sistemul de operare e misto, dar pana te prinzi de functionalitati trece ceva timp de adaptare. Dar fiind open source si pe baza de linux, pentru un telefon mobil, sistemul de operare functioneaza la fel ca primele linuxuri pe pc-uri (daca va aduceti aminte).

Telefonul e robust si rezistent. Ecranul nu se zgarie; in cele doua saptamani cat m-am jucat cu Nokia N9 nu am reusit sa il deteriorez in buzunar.
Pentru ca e un sistem de operare nou, parca nu se pupa prea bine cu aplicatiile din OVI store. In schimb mananca internet pe banda rulanta, asa ca e de preferat sa aveti un plan de date mai mare.

Singura problema a lui N9 a fost bateria sau ceva din aplicatii. M-a tinut o data 3 zile, in utilizare normala si de cateva ori doar cateva ore. Nu-l recomand.

nokia lumnia

Dar recomand Nokia Lumia, primul telefon de la Nokia pe platforma Windows Phone. Si cum am un Windows Phone, update-ul la Windows mobile 7.5 face telefonul sa mearga mult mai bine, corect si rapid. Plus ca tine bateria mult.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: