Noul Thor este mai mult decât orice alt film din serie

Noul Thor este mai mult decât orice alt film din serie

Dacă nu ai văzut niciun film cu Thor până acum, cel mai nou îți face o introducere în seriile vechi de filme. Dacă ai văzut filmele vechi, acesta îți amintește de ce Thor este mai bătrân și mai … gras. De fapt filmul începe cu un voice-over așa cum trebuie să înceapă orice poveste.

Iar povestea din Thor Love and Thunder te face să îți amintești toate celelalte filme de la Marvel. Iar ce a început Marvel de ceva timp – să integreze filmele unul în celălalt – în acest episod le face cel mai bine și mult mai natural. Așa că nu trebuie să te mire că vei vedea în Thor, Gardienii Galaxiei cu Groot, dar nici pe Zeus și alte personaje mitologice, care nu sunt de obicei în filmele Marvel.

În schimb faptul că integrează atâtea personaje mitologice, cum ar fi Zeus și ceilalți zei greci, arată că Marvel are în plan să aducă în film și Legendele Olimpului, cartea pe care noi o știm de când eram mici. (iar dacă ai fost mic și nu ai citit cartea asta, cauta-o în librării, e o carte românească) De data asta Zeus va promite o răzbunare după ce a fost omorât de Thor, iar fetele care leșină atunci când îl văd pe Thor dezbărcat sigur se vor regăsi și în alte filme. Doar a promis Zeus că face chestii. De Hercule nu vă zic că apare într-unul din cele două trailere de la final.

thor fetele lesina

Între timp, așa cum am văzut și la Spiderman, în Thor apar de data asta doi Thor, pentru că ciocanul lui o alege pe iubita lui Thor din primul episod. Și Jane Foster este prezentată ca să știm de unde a apărut, de ce nu a fost până acum în povești și de ce a revenit acum. Și pe alocuri, pentru a mulțumi și fetele, este mai puternică ca Thor și îl face pe acesta să se simtă ca un bărbat sub papuc.

Marvel face mișto în filmul ăsta și de alte filme lansate de alte case de producție, cum ar fi filmul ăsta unde apare baiatul ăla cu the winter is coming. Dar sunt foarte multe trimiteri și către alte filme, sau către alte povești pe care le știți. Vei descoperi de exemplu, portretizată aici povestea Micul Prinț.

thor game of thrones

Un lucru e cert, Thor este de văzut la cinema, la Imax, pentru maximum de efecte. Dar mai ales că acolo poți plânge în liniște. Apoi, îl poți revedea și acasă pe televizor, pentru a descoperi și alte efecte pe care ecranul mare de cinema ți le poate ascunde.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply