Nu guvernul trebuie sa plece

Nu guvernul e cel care trebuie sa plece din viata politica. Schimbarea guvernului nu aduce nimic bun. Vin unii, pleaca ceilalti, totul ramane la fel. Schimbarea trebuie sa fie profunda si completa. Daca schimbam un ministru sau doi, o culoare politica sau un partid nu rezolvam nimic. Din contra, toti trebuie schimbati deoadata. Toata clasa politica.

Cineva a avut dreptate o data cand a facut un referendum care n-a fost luat in considerare. Pe langa faptul ca avem doua camere parlamentare care nu stiu ce voteaza, pe langa faptul ca nu sunt prezenti la vot, mai nou atat puterea cat si opozitia fug din sala cand e vorba sa se voteze vreo lege. Daca pana acum puteam blama doar opozitia ca blocheaza activitatea parlamentara, dupa votul de saptamana trecuta cand au dat TVA-ul jos si puterea a inceput sa fuga de responsabilitate.

Asa ca o motiune de cenzura nu e rezolvarea problemei.  Problema trebuie rezolvata din mentalitatea astora. Sa nu zicem ca n-avem parlamentari cinstiti, dar cei mai multi sunt prefacuti si vor fi vrut sa ajunga acolo doar ca sa faca afaceri cu statul, sa dea legi pentru apropiatii lor, sa poata interveni acolo unde vor si sa apara gratis la tv.

Bine, ipocrizia n-are nici o limita. Am auzit azi ca au intrat niste politicieni in greva foamei. Cum eu eram la masa, ma gandeam ca uite ce bine intra mancarea cand auzi ca intra niste politicieni in greva foamei. M-am inecat insa cand am auzit ca astia fac greva foamei doar pana maine dupa motiune. Adica cum, v-a ramas in gat friptura de aseara si din cauza asta nu mai mancati nimic azi, iar maine seara dupa motiune mergeti la restaurant si va recuperati greutatea pierduta?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: