Nu moare presa care trebuie

Ieri stateam de vorba cu Julius  care se plangea de faptul ca vai doamne cum sa nu se fumeze intr-o redactie. In alte zile vorbeam cu colegii veniti din presa scrisa, care isi aminteau de zilele de ziar cand nu faceau nimic toata ziua sau cand veneau la munca si pana sa se apuce de scris aveau doua ore pauza.

Acum totul s-a schimbat, informatia alearga mult mai repede, presa clasica e transformata in online, textul ce-l citesti pe ziar il vezi pe twitter in timp real ce se intampla. Si cum pana la ziarele din Harry Potter mai e ceva de asteptat, ce presa mai ramane in viata?

Si am fost socat azi dimineata cand am vazut asta, la metrou:

332388 10150697748611204 757311203 11274460 1676667699 o

Culmea e ca mai tarziu am vazut si oameni care aveau acest ziar in mana si-l mancau din priviri. Nu-mi dau seama de ce, dar peste 5 minute l-au aruncat.

Si atunci e logic, omul nu vrea sa citeasca mai mult de 5 minute un ziar. Iar din cauza tipului astuia de tabloid, nu mai cumpara ziare de analiza, mari si asa mai departe, nu ca ar mai exista acestea. Dar nici ziarele mari nu stiu sa se vanda cum trebuie. De exemplu citeam intr-un The Guardian pagini de politica si analize, dar si pornaciuni si tabloide, puse separat, credibile, vandute impreuna.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: