Nu te lasi de fumat citind carti

Fumez de la 15 ani. Am luat o pauza in 2004, am mai luat o pauza prin 2009. De fiecare data m-am reapucat de fumat din motive din astea tampite. Prima data am vrut sa-mi pocnesc seful, iar cum asta  nu se face, mai bine te calmezi si fumezi o tigara daca tu consideri ca ai dreptate si ca seful minte.

noul kentNu mai fumez de vreo luna si ceva. Acum. Dar nu mai fumez exact din principiul pentru care m-am apucat de fumat, am zis hai sa fiu trendy. Acum trendul era sa ma las de fumat. Si am facut asta, tzac, pac. Ceva de genul cum ar fi sa nu mai cumpar inca un pachet de tigari, si n-am mai cumparat vreun pachet de tigari. Si cum atunci cand m-am apucat de fumat  am facut-o din terebilism, a trebuit inca o data sa fac fix la fel ca sa ma las. Hai sa vedem ca pot. Si am putut.

Nu am citit carti, nu am citit povesti despre asta, nu am stat sa-mi spal creierul si sa fac cine stie ce altceva, ci doar m-am lasat de fumat. Asta inseamna ca nu mai cumperi tigari, nu mai cumperi brichete, nu mai iesi in frig iarna sa fumezi in locurile special amenajate si chiar daca nu mai ies la tigara, totusi ies sa socializez.

Dorinta de a fuma? Asta e doar in subconstient, iar asa cum ea se activeaza atunci cand bei si inevitabil ai baga o tigara, asa ea se activeaza si spune ca fumatul si fumul de tigara sunt inecacioase si nasoale, drept urmare nu e bine sa fumezi deloc si nici sa stai in locuri in care se fumeaza.

Cum ar fi sa te lasi de fumat?

Cum ar fi ca dupa ce termini pachetul asta de tigari sa nu-ti mai cumperi inca unul. Si sa zici cu tarie, in capul tau, ca nu mai ai nevoie sa iti cumperi un pachet de tigari. Cum ar fi sa iti gasesti altceva de facut in loc ca la fiecare fara 10 (obisnuinta din liceu) sa iesi in pauza de 10 minute in care sudezi doua tigari, iar apoi revii lesinat la birou.

Te temi ca te ingrasi dupa ce te lasi de fumat? Nici o problema, asta inseamna ca poti sa te duci la sala. Te temi ca vei fi lmai nervos in trafic atunci cand fumezi, exista  niste cutii de vreo 48 (sau cate sunt) de pastile de Orbit. Masinile noi au porturi USB *(KIA are din 2007), poti sa iti pui ce muzica vrei pe un stick si sa asculti in trafic. Te temi ca vei fi  mai nervos daca te lasi de fumat? Asta se intampla in primele doua saptamani, dupa care crizele de nervi devin penibile si e mai bine sa nu le mai faci.

Tu de ce nu te lasi de fumat?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply